Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Bu tarihi kaçıran yandı, MEB Yusuf Tekin duyurdu

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Bu tarihi kaçıran yandı, MEB Yusuf Tekin duyurdu

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ataması gerçekleştirilemeyen o öğretmenler için yeni başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Bu tarihi sakın kaçırmayın…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mazerete bağlı yer değiştirme kapsamında tercih edilen eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeni bir başvuru süreci duyurdu. 22-23 Ağustos 2024 tarihlerinde sistem üzerinden yapılacak başvuruların ardından, 26 Ağustos 2024 tarihinde atamaların gerçekleştirileceği belirtildi.

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME ATAMALARI

Bakan Tekin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin büyük bir kısmının atamasının yapıldığı ve taleplerinin karşılandığı ifade edildi. Ancak, tercihlerindeki eğitim kurumlarına atamaları gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeni bir düzenleme yapıldı. Bu öğretmenlerin atamaları, mazeretlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerine yapılacak.

BAŞVURU VE ATAMA SÜRECİ

  • Başvuru Tarihleri: Ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeniden başvuru süreci 22-23 Ağustos 2024 tarihlerinde sistem üzerinden alınacak.
  • Atama Tarihi: Başvuruların ardından atamalar 26 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

atama-bekleyen-ogretmenlere-aciklama-1.jpg

YENİ ATAMA SÜRECİ VE İŞLEYİŞİ

Milli Eğitim Bakanlığı, mazeret nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin taleplerini karşılamak amacıyla atama sürecini yeniden düzenledi. Tercih ettikleri eğitim kurumlarından birine ataması yapılamayan öğretmenler, mazeretleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanacak.

ÖĞRETMENLER İÇİN DUYURU VE İLETİŞİM

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının nasıl yapılacağı ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi ve il millî eğitim müdürlüklerinin duyuruları takip edilebilir.

Bu adım, öğretmenlerin iş durumlarını düzenleyerek, eğitim kurumlarının ihtiyaç duydukları alanlarda personel teminini sağlamayı amaçlıyor. Başvuru süreci ve atamalarla ilgili detaylı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN