Asker kamuflajlı yabancı uyruklu garsona sınır dışı: Lüks restorana TSK'yı aşağılamaktan ceza

Asker kamuflajlı yabancı uyruklu garsona sınır dışı: Lüks restorana TSK'yı aşağılamaktan ceza

İstanbul Valiliği, sosyal medyaya yansıyan ve lüks bir restoranda asker üniforması giyen bir garsonun, yabancı müşterilere servis yaptığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı. İşletme sahibi, işletme müdürü ve askeri üniforma giyen yabancı uyruklu kişi hakkında 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi. Şüphelilerin oturum izinleri olmadığı, sigortasız çalıştıkları ve sınır dışı edilecekleri bildirildi.

İstanbul Valiliği, sosyal medyada viral olan ve bir garsonun asker üniforması giyerek yabancı müşterilere servis yaptığı görüntüler üzerine harekete geçti. İşletme sahibi, işletme müdürü ve garson hakkında suç duyurusunda bulunuldu, yabancı uyruklu çalışanlar sınır dışı edilecek.

İstanbul'da bir restoranda yaşanan ve sosyal medyada büyük tepki çeken olay sonrasında, İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Beyoğlu'ndaki lüks bir restoranda asker üniforması giyerek servis yapan yabancı uyruklu garson ve işletme yetkilileri hakkında adli ve idari işlemler başlatıldığı duyuruldu. Olay, Türk Silahlı Kuvvetlerini aşağılamak suçlamasıyla sonuçlandı.

ASKER ÜNİFORMASI GİYEN GARSONA MÜDAHALE

Valilik açıklamasında, "16 Nisan 2024 tarihinde sosyal medyada dolaşıma giren görüntüler üzerine derhal inceleme başlatılmıştır. İlgili restoranda asker üniforması giymiş bir yabancı uyruklu garsonun servis yapması kabul edilemez bir durumdur" ifadelerine yer verildi. Görüntülerdeki garsonun yabancı uyruklu Y.J. olduğu tespit edilmiş ve ilgili kişi gözaltına alınmıştır.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, YABANCI ÇALIŞANLAR SINIR DIŞI EDİLİYOR

Olaya karışan işletme sahibi A.K., işletme müdürü A.G. ve garson Y.J. gözaltına alındı. Ayrıca, işletmede oturum izinleri ve sigortaları olmayan diğer yabancı uyruklu çalışanlar M.I., A.R., ve H.M.Y.A. da muhafaza altına alınarak sınır dışı işlemleri başlatıldı.

TURİZM İŞLETME BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Valilik, olayın yaşandığı işyerinin Turizm İşletme Belgesi'nin de iptal edildiğini bildirdi. Bu durum, işletmenin turizm faaliyetlerine devam etmesine engel teşkil edecek.

Olay, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda geniş yankı buldu. İstanbul Valiliği, kamu düzeni ve milli değerlere saygının korunması gerektiğini vurgulayarak, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN