'Asgari ücrete zam zorunlu' diyerek rakam verdi! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan hükümete çağrı

'Asgari ücrete zam zorunlu' diyerek rakam verdi! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan hükümete çağrı

Hükümetin açıkladığı gibi asgari ücrete zam yapmaması durumunda toplumdan gelen tepkilerin artacağını belirten SGK uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretliye en az yapılması zorunlu olan rakama da hesapladı. İşte detaylar...

Sosyal güvenlik uzmanı (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücrete zam yapılmayacak demesinin, asgari ücrete zam yapılmayacağı anlamına gelmediğini, toplumsal baskıların sonucunda, ara zam kararı çıkabileceğini savundu.

DEVLET BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Açıklamaları ile adından söz ettiren Özgür Erdursun, asgari ücrete zam konusunda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, hükümetin 'asgari ücrete ikinci zam yok' açıklamalarına karşın asgari ücretle çalışanların refah seviyesini yükseltmenin bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması gerektiğini söyleyerek benzer teklifler geldiğinde her zaman gerekli katkıları sağlayacaklarını söylemişti. Devlet Bahçeli, yerel seçim öncesi emeklilere seyyanen zam konusunda hükümete çağrıda bulunmuş ancak çağrısı havada kalmıştı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Özgür Erdursun en son emeklilerin sokağa inerek aylıklarının düzeltilmesi için hükümete seslendiğini hatırlatarak vatandaşların ekonomi politikalarına tepkilerinin ilerleyen günlerde daha da artacağını ifade etti.

Daha önceki açıklamalarında da, '1 Temmuz'da asgari ücret artacak mı?' sorusunu irdeleyen Özgür Erdursun, ay ay enflasyon oranlarına göre asgari ücretlinin maaşından eriyen parayı hesaplamış ve en az bu kadarlık bir asgari ücret artışının zorunlu olduğunu söylemişti. Özgür Erdursun memur ve emekli maaşı zamlarına ilişkin de rakam vermişti.

"ASGARİ ÜCRETLİYE EN AZ 3 BİN 536 TL ARTIŞ VERİLMELİ"

Özgür Erdursun, asgari ücret zammının zorunlu olduğunu söyleyerek Ocak ayında duyurulan 17 bin TL'nin alım gücünü nün ilk üç ayda 14 bin 640 TL gerilediğini vurguladı.

Özgür Erdursun, haziran sonu itibariyle 1 Temmuz 2024'te 17.000 lira başlayan asgari ücretin değeri 13 bin 500 TL'ye düşmüş olacağını vurguladı.

Erdursun asgari ücretlinin 17 bin TL'sinin ocak ayı değerinde kalması için en az 3 bin 536 TL'lik bir artış yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

ozgur-erdursun-asgari-ucret-2024.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN