Araplar bol bol kazandı sırada Türklerde! Eken paraya doyuyor, en çok bu bitki kazandırıyor

Araplar bol bol kazandı sırada Türklerde! Eken paraya doyuyor, en çok bu bitki kazandırıyor

Arapların bol bol kazandı bu meyve Türklere de bolca kazandıracak. Patates, soğan gibi sebzelere alternatif olarak ekiliyor, üreticiye büyük gelir kapısı oluyor. Türkiye'de tutturan bolca kazanıyor.

Üreticiler son zamanlarda patates, soğan gibi ürünlerin kazandırmadığını belirterek alternatif ürün arayışını sürdürüyor. Türkiye'de ekilmesi durumunda büyük bir gelir kapısı haline dönüşecek o ürün Arabistan topraklarından geliyor. Arapların her yana ektiği Bu ürün Türkiye'de de büyük gelir kapısı oluyor.

ARABİSTAN'IN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

Türkiye'de herkesin yakından tanıdığı ancak Türkiye'de fazla yetişmeyen o ürün Arapların gelir kapısı oluyor. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez üyesi hurma 2019-2023 yılları arasında yaklaşık olarak 261 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi.

Gazze'de hurma hasadı - Kıbrıs Genç TV- Halkın Televizyonu

Arabistan'da her karışta karşınıza çıkan farklı çeşit ve türleri ile lezzetli hurmalar üreticiye de fazlasıyla kazandırıyor. Kudüs, Medine, Bağdat, İran, Acve, Sukkari gibi çeşitleri bulunan hurmalar insan sağlığı açısından da son derece yararlıdır. Yılın her ayında bulunan hurmalar özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik edilmiyor.

Türkiye, 5 yılda 261 milyon dolarlık hurma ithal etti

YETİŞTİREN KÖŞEYİ DÖNÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verileri doğrultusunda 2019 yılında 37.500 ton, 2020 yılında 41.043 ton, 2021 yılında 49.041 ton, 2022 yılında 44.486 ton ve geçtiğimiz sene 54.458 ton hurma ithalatı gerçekleştirildi. Türkiye'de bulunan hurmaların Arabistan'dan getirildiği düşünülse de Türkiye'de de üretimi yapılmaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen hurmalar Adana, Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır Siirt ve Hakkari gibi şehirlerde bol miktarda bulunuyor. Türkiye'de yetiştirilen hurmaların büyük bir kısmı ise ihraç edilmektedir.

2000 yıllık hurma çekirdeğinden yetiştirilen hurma ağacı ilk meyvesini verdi… – GazeteSanal

HURMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Hurmanın sağlık açısından faydaları şunlardır:

Sindirim Düzenleme: Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu önler.

Antioksidan Koruma: İçerdiği antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur.

Mineral Zenginliği: Potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir, bu da vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar.

Enerji Verici Özellik: Yorgunluk ve halsizlik durumlarında enerji seviyesini yükseltir.

Düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiğinde bu faydaları sağlamak mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN