Arabasında olan söksün: Yoksa trafikten men edilecek, kontroller başladı! İçişleri Bakanı uyarmıştı

Arabasında olan söksün: Yoksa trafikten men edilecek, kontroller başladı! İçişleri Bakanı uyarmıştı

Son aylarda trafikte çakarlı araç kullanımının artması, İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Denetimler daha da sıklaştı...

İçişleri Bakanlığı, trafikte çakarlı araç kullanımının artması üzerine harekete geçti. Artan şikayetler sonrası, çakarlı lamba kullanan araçlara yönelik kontroller yoğunlaştı. Aksaray’da yapılan bir uygulamada, çakar lamba takılı bir araç durduruldu ve sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

yeni-proje-27.jpg

DENETİMLER SIKILAŞTI

Polis ekiplerinin rutin yol kontrolü sırasında durdurulan 68 MA 2168 plakalı araçta, ön cama monteli halde çakar polis lambası bulundu. Araç sürücüsü B.M.'nin daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu ve şu anda ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Araç trafikten men edilerek otoparka çekilirken, sürücüye de çeşitli maddelerden trafik cezası kesildi.

yeni-proje-28.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çakarlı araç kullanımının yasalarca sınırlandırıldığını ve lüks araçlarda izinsiz çakar kullanan sürücülere idari işlem uygulanacağını belirterek, kontrollerin sıkılaştırılacağı uyarısında bulunmuştu.

Çakar lamba kullanan sürücüler, ağır cezalarla karşı karşıya kalmamak için araçlarından çakar lambalarını sökmeli ve kurallara uymalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN