Ankette CHP ve AK Partililerin cevapları dikkat çekti: 'Türkiye'de muhalefet boşluğu var mı?'

Ankette CHP ve AK Partililerin cevapları dikkat çekti: 'Türkiye'de muhalefet boşluğu var mı?'

Metropoll Araştırma'nın 'Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusunu yönelttiği anketinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 72'si 'evet' yanıtını verirken yüzde 23'ü 'hayır' dedi. Parti bazında CHP'lilerin yüzde 75'i 'evet muhalefet boşluğu var' derken AK Partililerin bu konudaki yaklaşımının CHP'lilerin gerisinde yüzde 65.8 olarak ölçülmesi dikkat çekti.

Metropoll Araştırma seçmenlere "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu. Katılımcıların yüzde 72'sinin 'evet' dedi. Muhalefet boşluğu olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 23.1 olarak ölçüldü. 'Evet' yanıtı verenlerin en yüksek oranların muhalefet partilerinde olması dikkat çekti.

DEM Partililerin yüzde 81.4'ü, CHP'lilerin de yüzde 75'i 'Evet Türkiye'de muhalefet boşluğu var' yanıtını verdi.

İYİ Partililerin de yüzde 75'i muhalefet boşluğu olduğunu düşündüğünü söyledi.

İktidar seçmeninde 'muhalefet boşluğu var' diyenlerin oranının muhalefetten düşük çıkması ise dikkat çekti. 'Evet boşluk var' diyen AK Parti seçmenlerinin oranı yüzde yüzde 65.8, MHP seçmeninde yüzde 72.1 olarak ölçüldü.

CHP'lilerin yüzde 21.1’i muhalefet boşluğu olmadığını düşünüyor. Bu oran AK Parti’de yüzde 26.2, MHP’lilerde yüzde 26, İYİ Partilerde yüzde 23.9, DEM Partilerde yüzde 14 olarak hesaplandı.

Metropoll Araştırma'nın Başkanı Özer Sencar anketi "Eylül araştırmasının en ilginç sorularından birisi" notuyla paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN