Ankara’ya İstanbul klasiği geliyor! Testler sürüyor: Çok yakında hizmete açılacak

Ankara’ya İstanbul klasiği geliyor! Testler sürüyor: Çok yakında hizmete açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni çalışmaları ile birlikte Ankara'yı da cennet vatana dönüştürüyor. Başkent'in nüfusu her geçen gün artış gösterirken toplu taşıma araçlarına duyulan ihtiyaç da daha fazla oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'da yeni ulaşım dönemine başlıyor. İstanbul'un klasik toplu taşıma aracı artık Ankara'da da hizmete geçecek. İşte tüm detaylar…

Başkent Ankara'da yenilikler üstüne yenilikler vatandaşların da yüzünü güldürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yüksek kapasiteli elektrikli metrobüs dönemi için düğmeye bastı. Geçtiğimiz süreçte müjdesi verilen elektrikli metrobüs için çalışmalar devam ediyor. İşte tüm detaylar…

ANKARA'NIN YENİ ULAŞIM HATTI

İstanbul'da ulaşım için kullanılan metrobüs artık Ankara'da da hizmet verecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet vermeyi planladı Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı’nda test sürüşlerine devam ediyor. Sürüşlerin tamamlanması ile birlikte yüksek kapasiteli elektrikli toplu taşıma dönemi için büyük bir adım atılmış olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılacak uygulamanın yolculuk süresini de kısaltması bekleniyor. İlk etapta 200.000 yolcuyla hizmete başlayacak olan projenin 2035 yılında 30.000 kişiye hizmet vermesi bekleniyor.

Ankara'ya metrobüs geliyor: Test sürüşü başladı

ANKARA ADIM ADIM YÜKSELİYOR

Ankara'da metrobüs dönemi için İlk Adımlar atılırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz süreçte yaptığı bir açıklamada "Yenikent - Ulus - Karapürçek Hattı’nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

Sistem doğrultusunda projenin güzergahının ise Ulus, Ayaş Yolu, Yenikent merkez, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı ve Karapürçek Mahallesi olacağı aktarıldı. Vatandaşlar Ankara'daki metrobüs çalışmaları ile birlikte heyecanlı olduklarını belirtirken ulaşımda daha kolay bir sürecin işleyeceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN