Ankara'nın tescili lezzetinde hasat vakti! Hem toplayıp hem turşusunu kuruyorlar: 32 çeşidi var

Ankara'nın tescili lezzetinde hasat vakti! Hem toplayıp hem turşusunu kuruyorlar: 32 çeşidi var

Ankara'nın tescilli lezzetlerinde hasat süreci başladı. Önce topluyorlar ardından turşusunu kuruyorlar. 3 ay boyunca uğraşıp 32 çeşit ürün elde ediyorlar. Mevsimlik işçiler yeni sezon için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar…

Ankara'nın Çubuk ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin yoğun mesaisi başladı. Meşhur lezzet Çubuk turşusunun yolculuğu için yaklaşık 3 ay boyunca salatalık toplayan işçiler daha sonra turşu için çalışmalarına devam ediyor. Başkentin tarım ve hayvancılık konusunda önde gelen ilçeleri arasında yer alan Çubuk 32 çeşit turşusu ile de Türkiye'nin dört bir yanına adını duyuruyor. Başta salatalık turşusu olmak üzere Tarlalarda yetiştirilen sebzelerin hasat edilmesi ile birlikte farklı çeşit turşularda yapılıyor. Coğrafi işareti bulunan Çubuk turşusunun sofraları süslemesi için 3 aylık yoğun salatalık toplama hasada başladı.

KAVURUCU SICAKLARDA ZORLU HASAT

Ankara'nın Çubuk ilçesinin Aşağı Çavundur Mahallesi'nde turşu yapmak için atölyelerde çalışan işçiler sabahın ilk ışıklarıyla işe koyuluyorlar. Gün içerisinde 33 dereceyi aşan hava sıcaklıklarını aldırmadan tarlalarda salatalık hasadına devam eden işçiler ebatlarına göre ayırdıkları salatalıkları temizleyerek fıçılara dolduruyor.

Tarım işçilerinin, coğrafi işaretli Çubuk turşusu için mesaisi başladı

Şanlıurfa'dan hassas için gelen Serhat Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada 5 yıldır annesi ve kardeşleri ile çubuğa geldiğini söyledi. Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yağmur, bu süreci çalışarak değerlendirdiğini belirtir her yıl 5 ay boyunca tarlalarda görev aldığını vurguladı.

Turşu yapma konusunda hemen hemen her şeyi öğrendiğini dile getiren Yağmur, "Burada hem güzel vakit geçiriyoruz hem de çalışıyoruz. İşini iyi yapan her zaman karşılığını alıyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Çubuk'u çok seviyorum. Viranşehirliyim ancak Çubuk'u ikinci memleketim olarak görüyorum." sözlerini dile getirdi.

Tarım işçilerinin, coğrafi işaretli Çubuk turşusu için mesaisi başladı

TURŞU USTASI OLDULAR

Ailesine destek olmak için çubuğa gelen Seher Yağmur ise 10 yıldır Çubuk'ta çalışmaya devam ettiğini söyledi. Seden sonra okumayı bıraktığını söyleyen Seher Yağmur, şimdilerde turşu kurmaya başladığını belirttim. Yaklaşık 10 yıldır ara vermeden çubuk'a geldiğini söyleyen Yağmur, bu işi neredeyse öğrendiğini ifade etti.

2 yıldır ailesiyle Çubuk'ta çalışmaya gelen Helin Ayalgın ise sabah erken saatlerde başlayan mesainin akşama kadar devam ettiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN