Ankara’nın tahıl ambarına Mansur Yavaş desteği! O ilçesinde kuruldu, üretim başladı: Kimse artık pahalı almayacak

Ankara’nın tahıl ambarına Mansur Yavaş desteği! O ilçesinde kuruldu, üretim başladı: Kimse artık pahalı almayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi o ilçede büyük bir tesise imza attı. Artık çiftçiler daha kaliteli ürünlere ulaşım sağlayacak. 3 farklı noktaya kurulan tesiste saatte 5 ton ürün işleniyor. Kimse pahalı almak zorunda kalmayacak. İşte tüm detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen proje doğrultusunda çiftçiler artık kaliteli tohumlara erişim sağlayabilecek. Haymana'da 3 farklı noktaya selektör tesisi kurulurken tesislerde saatte 5 ton ürün üretimi gerçekleştiriliyor.

ANKARA'NIN TAHIL AMBARINDA BÜYÜK PROJE

Ankara'nın tahıl ambarı olarak bilinen Haymana ilçesi büyük bir projeyi imza attı. Haymana Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan selektör tesisi çiftçinin büyük yardımına koşuyor. Haymana merkez olmak üzere sındıran ve Tepeköy mahallelerinde kurulan selektör tesisinde Haymanalı çiftçiler artık buğday ve arpa gibi ürünleri tesise getirerek kaliteli tohum üretebilecek.

Haymanalı Çiftçiler Kendi Tohumunu Üretiyor - Gündem - www.turkiyehaberim.com - Türkiye Haber Sitesi

5 TON ÜRÜN ALINIYOR

Haymana Belediyesi proje doğrultusunda çevre bölgelerdeki Çiftçilere de hizmet vermeyi amaçlıyor. Son yıllarda artış gösteren tohum fiyatları çiftçinin Tohumdan daha az verim almasını sağlarken kurulan selektör tesisi ile birlikte bu sorun ortadan kaldırılacak. Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, “Zor günler geçiren çiftçilerimize destek olmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın destekleriyle ilçemize kazandırdığımız selektör tesisinden çiftçilerimiz hasat ettiği buğdayı ve arpayı bu tesislere getirerek, tohuma dönüştürecek. Bu anlamda çiftçimizi pahalı tohum almaktan kurtaracağız. Haymana’mıza ve bölge çiftçilerimize hayırlı olsun” sözlerine dile getirdi.

Haymanalı çiftçiler kendi tohumunu üretiyor - Haber16

Tesis ile birlikte saatte 5 ton ürün işlemden geçerken ilaçlama yapılan hububatların çuvallanması ve çuval ağızlarının dikilmesi de çuval ağzı dikim makineleri ile gerçekleştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN