Ankara'nın bu köyünde yaşamak yürek ister! Cinli diye kimse yaklaşmıyor: Orada yaşayan kalmadı

Ankara'nın bu köyünde yaşamak yürek ister! Cinli diye kimse yaklaşmıyor: Orada yaşayan kalmadı

Ankara'nın bu köyünde yaşamak yürek ister! Köyün cinli olduğunu duyan yaklaşmıyor! Orada yaşayan kimse kalmadı...

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan ve zamanla terk edilen Kayı köyü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Adını Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayılardan alan bu köy, çeşitli sebeplerle boşalmış ve sessizliğe bürünmüş durumda. Köydeki evlerin duvarlarındaki "Cinli köy" yazıları dikkat çekerken, eski yapılar ve yetiştirme yurdu doğal hallerini koruyor. Harabe halindeki köyde bulunan Hasan Dede Türbesi ise hala ziyaretçilerini ağırlıyor.

LAĞIM SULARI YÜZÜNDEN TAŞINDI

Ankara'nın yanı başında terk edilmiş ıssız bir köy: Kayı köyü İhlas Haber Ajansı

Köyde cinlerin yaşadığına dair söylentilerin gerçek dışı olduğunu belirten emekli öğretmen Hidayet Uluşan, köyün tarihine dair şu bilgileri paylaştı: “Bu köy Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’e giderken bırakıp geçtiği 5 hanelik bir kabileymiş. Köyün yakınından geçen dereye lağım suları aktığı için köyde koku yaptı. Bir de kayma tehlikesi nedeniyle köy farklı bir yere taşındı. Köyün alanı dar ve kısıtlı olduğu için yeni nesil için ev yapma imkanı bulamadık” dedi.

ÇOCUKLARI KORKUTMAK İÇİN UYDURULMUŞ

Ankara'nın yanı başında terk edilmiş ıssız bir köy: Kayı köyü İhlas Haber Ajansı

Ahmet Demirtaş ise köyün dar alanı nedeniyle genişleyemediğini ve bu yüzden taşındığını belirterek, “Burada cin falan yok. Çocukları korkutmak için çıkarılmış bir söylenti. Burada bir tek Hasan Dede Türbesi var. Köy genişleyemediği için taşındı. İnsanlar çocuklarını evlendirdi, yer olmadığı için ev yaptıramadı. Burada yetiştirme yurdu vardı, köyün büyük çoğunluğu orada çalışırdı. Yurt başka bir yere taşınınca çoğu köylü de merkeze taşındı. Kayı köyüne bilinmedik insanlar giriyor. Uyuşturucu madde kullananlar gelmeye başladı. Onun için de köydeki evlerin duvarlarına cin var diye yazı yazmışlar. Bunlar asılsız, bizim köyümüzde cin falan yok. Köyümüz Kayı Boyu’ndan gelen bir köydür” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN