Ankara'da asansör faciası: 13 yaşındaki Beren Su hayatını kaybetti

Ankara'da asansör faciası: 13 yaşındaki Beren Su hayatını kaybetti

Ankara'nın Sincan ilçesinde trajik bir olay yaşandı. 13 yaşındaki Beren Su Bolat, misafirliğe gittiği apartmanın asansöründe arkadaşıyla mahsur kaldı. Çocuklardan biri itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, asansör boşluğuna düşen Beren Su hayatını kaybetti.

Ankara'nın Sincan ilçesinde 13 yaşındaki Beren Su Bolat, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Arkadaşı ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Beren Su Bolat'ın ailesiyle birlikte misafirliğe gittiği Fevzi Çakmak Mahallesi 4'üncü Cadde'deki apartmanda meydana geldi. Beren Su Bolat, iddiaya göre arkadaşıyla asansöre bindi. Bolat ve arkadaşı, 5 ve 6'ncı katlar arasında duran asansörde mahsur kaldı.

Yakınları, çocukları kurtaramayınca polis ve itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri, çocukları kurtarmak için çalışma başlattı. Çocuklardan biri kurtarılırken, Beren Su Bolat bilinmeyen bir nedenle asansör boşluğuna düştü. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Bolat'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Beren Su Bolat'ın ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcı, polis eşliğinde binada inceleme yaptı. İncelemenin ardından Beren Su Bolat'ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

"OĞLAN ÇOCUĞUNU KURTARIYORLAR, KIZ ÇOCUĞU BOŞLUĞA DÜŞÜYOR"

Ankara'da 13 yaşındaki Beren Su'nun asansör boşluğuna düşerek ölmesiyle ilgili komşusu Özgür Berber konuştu. Berber, Beren Su'nun oğlunu arayıp asansörde mahsur kaldıklarını haber verdiğini belirterek, "Oğlum da bana söyledi, 'baba arkadaşım asansörde kalmış' diye. Ben de 'bizim bina olmadığı için biz bir şey yapamayız ama o binanın yöneticisini ya da bir sakinini bulunup yardımcı olsunlar' dedim. Onlar da sağ olsunlar itfaiyeyi çağırmışlar. Çocuklar 6'ncı katta kalmışlar. 6'ncı katta kalınca itfaiye kapıyı 5'inci kattan açmış, 2 kişiler zaten asansörde. Oğlan çocuğunu kurtarıyorlar, kız çocuğunu da kurtarırken artık ellerinden mi kayıyor tutamıyorlar mı ne oluyorsa o esnada aşağıya asansör boşluğuna çocuk düşüyor. Burada binaların çoğunda sorun var zaten. Ama her bina kendi bakımlarını yaptırıyorlar. Ama bu neden olmuş hiç bilgim yok" dedi

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN