Amerikalılar gözünü o şehrimize dikti! İstanbul ve İzmir’e rakip

Amerikalılar gözünü o şehrimize dikti! İstanbul ve İzmir’e rakip

İstanbul, Ankara, İzmir’e rakip geliyor! ABD’nin en ünlü iş dergisinde o ilimiz 4. sırada yer aldı. Hem doğası hem de hayat standardı ile yabancıların ilgisini çekti. Turistlerin yeni gözde şehri

ABD’nin önde gelen iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehirlerini belirlediği listesinde Tekirdağ’ı dördüncü sırada gösterdi. Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama gibi konulara odaklanan dergi, bu değerlendirmede altyapı, yaşam kalitesi, ekonomik koşullar ve sosyal yaşam gibi kriterleri dikkate aldı.

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü şehri Tekirdağ, Uçmakdere ve Kastro gibi popüler destinasyonlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Forbes’un açıkladığı listede İstanbul, en yaşanılabilir şehir olarak zirvede yer alırken, Ankara ve İzmir sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda kendilerine yer buldu. Listede Tekirdağ’ın ardından Kocaeli, Antalya, Yalova, Bursa, Eskişehir ve Trabzon sıralandı.

img-4143.jpeg

Forbes’un bu belirlemesi, Türkiye’nin farklı şehirlerinin yaşam kalitesi ve ekonomik potansiyelleri açısından uluslararası bir perspektifle değerlendirilmesi açısından önem taşıyor. Tekirdağ gibi şehirlerin listeye dahil edilmesi söz konusu bölgelerin gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN