Ameliyatta vücudunda gazlı bez unutuldu: Dört yıl sonra fark edildi

Ameliyatta vücudunda gazlı bez unutuldu: Dört yıl sonra fark edildi

Kütahya'da 2019 yılında olduğu bel fıtığı ameliyatında Tahsin Aydın'ın vücudunda gazlı bez unutulduğu 4 yıl sonra ortaya çıktı. Gazlı beze bağlı vücudunda enfeksiyon oluşan Aydın bu sebeple beyin ve omuriliğinden de ameliyat olmak zorunda kaldı. Hukuki yollara başvuran Aydın, "Benim dışımdaki insanların da aynı sıkıntıları yaşamaması için dava açtım, süreç devam ediyor." dedi.

Akıllara durgunluk veren olay Kütahya'da özel bir hastanede yaşandı. 2019 yılında hastaneye bel ağrısı şikayetiyle başvuran Tahsin Aydın (65) burada bel fıtığı ameliyatı oldu. Ancak Aydın, operasyonun ardından ağrıları devam edince bu sefer Kasım 2023'te Ankara'da başka bir hastaneye giderek tekrar ameliyat oldu.

9703827.jpg

VÜCUDUNDA GAZLI BEZ UNUTULDU

Ankara'daki ameliyatta, vücudunda Kütahya'daki ameliyatından kaldığı tespit edilen 3 adet spanç (katlanmış gazlı bezden oluşan tampon) çıkarıldı. Kütahya'da ameliyat olduğu hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunan Aydın'ın hukuk mücadelesi sürüyor.

'OLUŞAN ENFEKSİYON BEYİN VE OMURİLİĞİ KOMPLE SARMIŞ'

2019 yılındaki ameliyatında beline 6 platin takıldığını söyleyen Tahsin Aydın, operasyonun ardından ağrılarının devam ettiğini belirterek yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"Ameliyat bölgesinde enfeksiyon oluşmuştu. Enfeksiyon beyin ve omuriliği komple sarmış ve 2021'de beyin sapından 35 santim ensem kesildi, oradan da ameliyat oldum ama benim rahatsızlığım halen geçmemişti. Sonra Bursa'daki özel bir hastanede enfeksiyon tedavisi uygulandı. 13 ay boyunca eve her gün hemşire geldi ve damar yolundan antibiyotik uyguladı. Buna rağmen de enfeksiyon geçmedi."

9703828.jpg

'ENFEKSİYONA BEZLER SEBEP OLMUŞ'

En son Ankara'da özel bir hastaneye başvurduğunu anlatan Aydın, "Ankara'daki doktorum, 'Biz bataklığı kurutmuyoruz, sadece sinekleri kovalıyoruz, onun için belindeki platinlerin çıkarılması lazım' dedi. Biz de artık bu riskli ameliyatı göze aldık. Platinler kapalı ameliyatla belimden çıkarılırken doktor bez parçaları buluyor. Bunun üzerine ameliyat açık şekilde devam ediyor. Ameliyat esnasında 3 adet spanç çıkarılıyor. Bunların, Kütahya'da ilk olduğum ameliyatta unutulmuş ve enfeksiyona sebep olan bezler olduğu ortaya çıktı." diye konuştu.

9703829.jpg

Şu an vücudundaki enfeksiyonun kuruduğunu ancak ağlarının devam ettiğini dile getiren Aydın, doktorunun 1-2 yıl içerisinde iyileşeceğini söylediğini aktardı.

'DOKTOR BEY TANIDIK VASITASIYLA 'HELALLEŞELİM' DEMİŞ'

Unutulan bezler yüzünden bağırsak ve idrar yollarında da enfeksiyon oluştuğunu belirten Aydın, "Uzun süre ayakta kalamıyorum koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum. Hastane konuyu çok önemsemiyor ama doktor bey tanıdıklar vasıtasıyla 'helalleşelim' demiş. Benim dışımdaki insanların da aynı sıkıntıları yaşamaması için dava açtım, süreç devam ediyor. Konunun kamuoyunda duyulmasını önemsiyorum. Ortada bir hata var ve bunun bir bedelinin olması lazım." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN