Diyanet'te lüks araç sevdası: Ali Erbaş'ın özel kalemi 2 yıllık aracı devredip 4,5 milyona yenisini aldı

Diyanet'te lüks araç sevdası: Ali Erbaş'ın özel kalemi 2 yıllık aracı devredip 4,5 milyona yenisini aldı

Hükümetin 100 milyar TL hedefine ulaşmak için açıkladığı kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının hem öncesinde hem de sonrasında lüks araçlarıyla gündeme gelen Diyanet'te, bu kez de yaklaşık 4.5 milyon TL’lik bir araç alındığı belirtildi. Araç, Başkan Erbaş’ın Özel Kalemi Hasan Güçlü için alındı. 2022 model aracını devreden Güçlü için alınan yeni aracın ise Diyanet Vakfı üzerinden temin edildiği bildirildi.

Hükümetin kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında 100 milyar TL hedefi açıklanırken, Diyanet İşleri Başkanlığı lüks araç alımlarıyla yeniden gündeme geldi. Başkan Ali Erbaş'ın Özel Kalemi Hasan Güçlü için yaklaşık 4,5 milyon TL değerinde yeni bir araç alındığı bildirildi. Aracın Diyanet Vakfı üzerinden temin edildiği öğrenildi.

LÜKS ARAÇLAR TEPKİ TOPLUYOR

Daha önce 15 milyon TL değerindeki Audi A8 makam aracıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, tepkiler üzerine bu aracı Diyanet Vakfı'na göndermek zorunda kalmıştı. Ancak, Özel Kalem ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başkanı Hasan Güçlü için yeni bir makam aracı daha satın alındı. Güçlü, 2022 model aracını koruma ekibine devretti ve yerine lüks bir Skoda Superb 4X4 özel üretim araç alındı.

SİVİL PLAKALI ARAÇ TARTIŞMASI

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Hasan Güçlü'nün koruma ekibine devrettiği 2022 model aracın sivil plakalı olduğu ve tatil günlerinde de kullanıldığı belirtildi. Diyanet içinde bu durum rahatsızlık yaratırken, Güçlü'nün devlet ve vakıf malını istediği gibi kullandığı ve bu durumun eleştirildiği öne sürüldü.

DİYANET'İN GARAJINDAKİ ARAÇLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın garajında, Başkan Ali Erbaş'ın kullanımında olan 5 lüks araç bulunuyor. Bu araçlar arasında iki adet Mercedes, bir adet zırhlı Mercedes, bir adet kırmızı TOGG ve bir adet Mercedes Vito yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN