Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a dava açıyor: İçimde tuttuğum her şey dilekçede olacak

Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a dava açıyor: İçimde tuttuğum her şey dilekçede olacak

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi hakkında 'ihanet' yorumunu yapan eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'na dava açacak. Akşener, danışmanının "Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini iddia eden Zafer Partisi Lideri Özdağ'ı da dava edecek.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi hakkında "Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” demişti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından Akşener, Akşener yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Akşener, dava açma kararı için şu ifadeleri kullandı:

“Dilekçe çalışıyorum şu anda daha vermedim ama mahkemeye vereceğim. Dolayısıyla annemin amcası Yemen şehidi, babamın amcası İstiklal madalyalı Atatürk’ün arkadaşı bunu benim ailemin kaldırması mümkün değil.

Kılıçdaroğlu ve mahkemede hesaplaşacağız kendisiyle. Her şeyin nasıl olduğunu çok açık, net ve kendi içimde tuttuğum her şey dahil dilekçede olacak"

"SABRIN ÇOK BERBAT BİR DUYGU OLDUĞUNA KANAAT GETİRDİM"

Akşener, Kılıçdaroğlu ile birlikte Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında da şikayetçi olacağını belirterek "Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da. Okuyunca göreceksiniz. Sabrın çok berbat bir duygu olduğuna kanaat getirdim” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Önceki CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KısaDalga'ya haftasonu verdiği röportajda, Meral Akşener'in haziran ayında sürpriz bir kararla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidip Erdoğan'la görüşmesine ilişkin şunları söylemişti:

"6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak (ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir), Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bir Youtube kanalında 2018 genel seçimleri sürecini anlatırken, seçimden bir ay önce Meral Akşener'in danışmanlarından olan bir anket şirketi sahibinin kendisini 'dinlenilemeyen' bir odaya götürüp "Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN