Akdağ’ın zirvesinde bulunuyor bedava şifa dağıtıyor! Keşfedilmemiş gizemlerle dolu kaynak: Duyan akın akın gidiyor

Akdağ’ın zirvesinde bulunuyor bedava şifa dağıtıyor! Keşfedilmemiş gizemlerle dolu kaynak: Duyan akın akın gidiyor

Tokat’ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Ballıca Mağarası, Akdağ’ın zirvesinde bulunuyor bedava şifa dağıtıyor. Özellikle astım hastalarına iyi geldiğine inanılan mağarayı duyan akın akın gidiyor…

Tokat Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası yıl içinde binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor. Merkeze 26 km uzaklıkta bulunan Ballıca Köyü’nde 1085 rakımlı tepede yer alan mağarada, oluşumu milyonlarca yıl süren sarkıt ve dikitler mevcut.

BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ HENÜZ KEŞFEDİLMEDİ

8 galerisiyle ziyarete açık olan mağaranın büyük bir bölümü ise henüz keşfedilmemiş. Ortalama 18 derecelik bir sıcaklığa sahip olan mağaranın nemi ise %54.

tokat-ballica-magarasi-1.jpg

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne 2019 yılında girmeyi başaran Ballıca Mağarası, Tokat Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Akdağ Zirvesinden Kazova'ya Kırsal Turizm Rotası Projesi" kapsamında yürütülen çevre düzenlenme çalışmaları için 13 Eylül 2021'de ziyarete kapatılmıştı.

tokat-ballica-magarasi-2.jpg

Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla 2022 Ağustos ayında yeniden ziyarete açılan mağara, yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak noktası. Astım ve nefes darlığı gibi sağlık sorunlarına iyi gelen mağara, Tokat’ın da en önemli destinasyon alanlarının başında geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN