AK Parti'nin önemli isminden öğretmen ataması itirafı! "99 puan alanlar bile..."

Türkiye'deki atamalar sık sık gündemde yer alırken nasıl yapıldığı konusu da akıllarda soru işareti oluşturuyor. AK Parti'nin önemli ismi işte o atamaların detayını paylaştı. Sınavdan 99 olan adaylar bile tedirgin oluyor. İşte atamaların gerçek yüzü…

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan öğretmen mülakat sonuçları, kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açtı. Sıralama sonuçlarının bu yıl açıklanmaması, özellikle torpil iddialarını daha da güçlendirirken, mülakat sisteminin adil olmadığına dair eleştiriler arttı. Konuyla ilgili olarak Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir canlı yayında dikkat çekici açıklamalar yaptı ve mülakat sistemini eleştirdi.

“99 PUAN ALANLAR BİLE MÜLAKATTA ELENİYOR”

Öğretmen alımlarındaki adaletsizlik iddialarına değinen Tayyar, sınavda yüksek puan alıp mülakatta elenen gençlerin yaşadığı haksızlıklara vurgu yaptı. Tayyar, “Sınavdan 99 puan almış bir adayın mülakatta elendiğini görünce, benim oğlum ve kızım bile ‘Bu çocuğu niye elediler?’ diye soruyor,” diyerek sistemin sorunlarına dikkat çekti.

2024 Öğretmen atamaları 31 Mart'tan önce yapılır mı? - Öğretmenler Sitesi

Tayyar ayrıca gençlerin kendine güçlü bir torpil bulmadan atanma şansı olmadığını düşündüğünü belirterek, “Gençler, ‘Kendime güçlü bir torpil bulmazsam, 99 puan alsam bile elenirim,’ diyor,” ifadesini kullandı. AK Parti’nin bugüne kadar 700 bin öğretmen atadığını hatırlatan Tayyar, buna rağmen öğretmenlerin büyük bir kısmının AK Parti’ye oy vermediğine dikkat çekti.

“AK PARTİLİ OLSALAR BİLE SİSTEMDEKİ HATALARI GÖRÜYORLAR”

Tayyar, öğretmen atamalarında yaşanan sorunların yalnızca siyasi değil, aynı zamanda sistemsel olduğunu vurgulayarak, “Atanan gençler, AK Partili olsalar bile, sistemin hatalarını görüp bu duruma tepki göstermeye başlıyorlar,” dedi. Bu durumun sistemdeki adaletsizlik ve ayrımcılık algısını daha da güçlendirdiğine dikkat çeken Tayyar, mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini savundu.

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar: Köpek avı başladı, Allah rızası için bu zulmü durdurun - Dünya Gazetesi

“MÜLAKATI KALDIRMAK İÇİN EKSTRA BİR BÜTÇEYE GEREK YOK”

Mülakat sisteminin ayrımcılığa yol açtığını belirten Tayyar, “Mülakata ne gerek var, bir çırpıda kaldırın. Bunu yapmak için ÖTV, KDV veya kredi kartı vergileri gibi ek kaynaklara ihtiyaç yok,” diyerek mülakatların gereksiz olduğunu ifade etti. Tayyar, adaletin sağlanması için mülakatın kaldırılmasının önemine vurgu yaptı.

Öğretmen Atama Sayısı ve Başvuru Takvimi Açıklandı (Branş dağılımı ve kontenjan sayısı) - Öğretmenler Sitesi

“İKTİDAR İÇİNDE OTONOM YAPILAR VAR”

Açıklamalarında AK Parti etrafında toplanan bazı küçük grupların kendi dernek, STK veya cemaat üyelerini işe yerleştirme çabasında olduğuna dikkat çeken Tayyar, “İktidar içinde otonom yapılar oluşmuş durumda. Bu gruplar, kendi mensuplarını işe almak için çaba sarf ediyor,” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN