AK Parti'nin bir kalesi daha düştü: Şanlıurfa'da YRP adayı Gülpınar kazandı

AK Parti'nin bir kalesi daha düştü: Şanlıurfa'da YRP adayı Gülpınar kazandı

Sandıktan şaşırtıcı sonuçlar çıkmaya devam ediyor. AK Parti'nin kalelerinden olan Şanlıurfa'da halk 'değişim' dedi. Resmi olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar seçimi kazandı. YRP'liler sokaklara çıkıp seçim sonucunu kutladı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti ile ittifak kurmayan Yeniden Refah Partisi (YRP), her ilde kendi adaylarını çıkarma kararı almıştı. Yıllardır 'AK Parti'nin kalesi' olarak anılan Şanlıurfa'da halk tercihini değiştirdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, 20 yıldır elinde tuttuğu Adıyaman'ın yanı sıra 10 yıldır yönettiği Şanlıurfa'yı da kaybetti. Sandıkların yüzde 95.26'sının açıldığı Şanlıurfa da YRP adayı Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38.94 oy oranıyla yarışı kazandı.

Öte yandan, AK Partinin adayı Zeynel Abidin Beyazgül yüzde 33.91, DEM Parti'nin adayı Celaledin Erkmen ise yüzde 20.80 oy oranına sahip.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Şanlıurfa, 40 yıldır yerel seçimlerde tercihini muhafazakar partilerden yana yapıyor. Refah Partisi, ilk seçim zaferini 1984'te yerel seçimlerde Şanlıurfa'da kazanmıştı.

Gülpınar AK Parti'de 4 dönem milletvekilliği yapmış, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olmuş, ayrıca bir dönem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak görev yapmıştı.

YRP'LİLERDEN ZAFER KUTLAMASI

Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kasım Gülpınar resmi olamayan sonuçlara göre başkan seçildi. Seçim sonuçlarının ardından partililer kutlama yaptı.

yrp-zafer.jpg

Araçlarıyla şehir turu sokakatan partililer, havai fişek ve meşalelerle sevinç gösterisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN