AK Partili vekilden Prof. Dr. Özgenç'e paylaşımlarından dolayı tehdit: 'Vazgeçmezsen tutuklanacaksın'

AK Partili vekilden Prof. Dr. Özgenç'e paylaşımlarından dolayı tehdit: 'Vazgeçmezsen tutuklanacaksın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, kendisine AK Partili eski bir milletvekili tarafından yaptığı açıklamalardan vazgeçmezse tutuklanacağı uyarısında bulunulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, eski bir AK Partili milletvekili tarafından 'kibar bir dille' tehdit edildiğini açıkladı. 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun mimarlarından biri olarak bilinen İzzet Özgenç, bir süredir iktidarın uygulamalarını eleştiriyordu.

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "BDDK üyeleri ile arasında sahabet ilişkisi bulunan bir ex Milletvekili, 13 Temmuz günü Ankara Vilayetler Evinde bir nikâh programında karşılaştığımızda, 'kibar' bir dille, bana işbu hesapta yaptığım açıklamalardan vazgeçmediğim takdirde TUTUKLANACAĞIM 'uyarı'sında bulunmuştur!" ifadelerini kullandı.

Özgenç, açıklamasının devamında, "Bugünkü mesajlarımın amacı, şikayet etmek değildir. Bu açıklamalarım, Devletin ve özellikle Yargı gücünün işleyişinin hukuk dışına çıkması durumunda, bundan, sessiz kalmayı tercih etmiş olsalar bile, er veya geç, herkesin etkileneceğine işaret etmek amacını taşımaktadır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN