AK Partili Türkeş'ten Ahmet Şık'ın yumruklanmasına tepki: Yerde milletvekilinin kanı varken barış mesajı veremezsin...

AK Partili Türkeş'ten Ahmet Şık'ın yumruklanmasına tepki: Yerde milletvekilinin kanı varken barış mesajı veremezsin...

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Meclis'teki 'Can Atalay' toplantısında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a, AK Partili vekillerin saldırısını hatırlatarak yaptığı ''Bir gün önce Mahmut Abbas’ı getiriyorsun. Dünyaya mesaj veriyorsun. Ertesi gün yerde milletvekilinin kanı var. Bununla mı barışı sağlayacağız'' açıklama dikkat çekti.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Halk Tv'den İsmail Saymaz'a açıklamalar yaptı. Meclis'te TİP Hatay Can Atalay'ın tutukluluğuna ilişkin yapılan toplantıda AK Partililerin, TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırısıyla ilgili konuşan Türkeş, Ahmet Şık'ın provokasyon çıkardığını öne sürdü.

'BUNUNLA MI BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ'

"TBMM açısından çok kötü oldu." diyen Türkeş'in "Bir gün önce Mahmut Abbas’ı getiriyorsun. Dünyaya mesaj veriyorsun. Ertesi gün yerde milletvekilinin kanı var. Bununla mı barışı sağlayacağız? Hangi yerde? Bir gün önce Mahmut Abbas’ın ayağının bastığı yerde. Bununla mı biz barışı sağlayacağız? Bununla mı dünya barışına katkı sunacağız?" ifadeleri dikkat çekti.

'BENDE BİR ÖRGÜT İNTİBASI VERMİYOR'

Türkeş, ziyaret ettiği Gezi Parkı sanıklarıyla ilgili "Bende bir örgüt intibası vermiyor" dedi. Türkeş, Osman Kavala'yla görüşmesine ilişkin de "Çok dingin. Bu kadar süredir bir nevi beyhude tutukluluğunun içinde olan insan açısından çok aklı başında. Eğitimli insan olmanın farkı diye değerlendirdim. Medeni, aklı başında insan ve çok dingin bakıyor meselelere. İnancı yükselmiş bir şahsiyet gözledim. Ben Tayfun (Kahraman) Bey’in de o kadar genç olduğunu bilmiyordum. Aileleri de çok aklı başında davranıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN