AJet'teki rötarlar Meclis gündeminde

AJet'teki rötarlar Meclis gündeminde

AJet Havayolları'nda yaşanan uzun rötarlar ve iptaller, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşındı. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, yaşanan mağduriyetleri TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle gündeme getirdi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, AJet Havayolları'ndaki uzun rötarlar ve iptallerin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AJet uçuşlarının neredeyse tamamında 2 saat ile 10 saat arasında değişen rötarların yaşandığını ve bu rötarların ardından birçok uçuşun iptal edildiğini belirtti. Usta, yolcuların valizlerinin kaybolması, çantalarının parçalanması gibi sorunlarla da karşılaştığını ifade etti.

Ayrıca, hastası, iş görüşmesi, cenazesi veya tatil rezervasyonu olan vatandaşların havalimanlarında sinir krizleri geçirdiğini belirten Usta, AJet’in yaşattığı bu zulme müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erhan Usta, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yönelttiği sorularla, Bakanlığın konu hakkında bilgisi olup olmadığını ve varsa bu sorunların giderilmesi için ne gibi adımlar atıldığını sordu. Usta, Bakanlığın AJet’in uçuş operasyonlarını denetleyip denetlemediğini ve denetimlerin sonuçlarını öğrenmek istedi. Ayrıca, rötar sorunlarının giderilmesi için AJet’e herhangi bir yaptırım veya denetim uygulanıp uygulanmadığını da sordu.

Milletvekili Usta, AJet uçuşlarında yaşanan rötar ve bagaj sorunları nedeniyle yolcuların yaşadığı mağduriyetleri önlemek ve yolcuların haklarını korumak adına Bakanlık tarafından alınan veya alınması planlanan tedbirleri öğrenmek istedi. AJet havayolu şirketinin genel performans ve hizmet kalitesi konusunda Bakanlık tarafından yapılan bir değerlendirme olup olmadığını, iptal ve rötarlara ilişkin rapor istenip istenmediğini sordu.

Son olarak, Usta, Bakanlığa ulaşan şikâyet sayısını ve bu şikâyetlere nasıl bir geri dönüş sağlandığını, yolcuların varacakları şehre geç kalmaları nedeniyle katlandıkları maliyetlerin ne olacağını da sorguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN