Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı. İlk pilot uygulama deprem bölgelerinde başlatılmış, genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanmıştı. Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde de başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. Ayrıca, gelir kriteri esnetilerek çiftlerin toplam gelir sınırı 2,3 asgari ücrete çıkarıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
Projenin pilot uygulamasının, depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlatıldığını hatırlatan Göktaş, evlenmek isteyen gençler için sağlanan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.
Göktaş, projeye yapılan başvuruların 15 Şubat'ta başladığını ve bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvuru yaptığını, şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin ise bu krediden yararlandığını ifade etti.
KARABÜK, BARTIN VE ZONGULDAK DA UYGULAMAYA DAHİL EDİLDİ
Projenin ikinci aşamasına geçildiğini duyuran Göktaş, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de bu kapsama alındığını açıkladı.
Yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdıklarını vurgulayan Göktaş, desteğe başvuru şartlarının arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirtti.
Pilot uygulama kapsamında sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz." ifadesini kullandı.