Ahmet Şık’tan muhalefete erken seçim çağrısı: Meclis’i terk edelim

Ahmet Şık’tan muhalefete erken seçim çağrısı: Meclis’i terk edelim

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan olayları eleştirdi. Şık, "Meclisi terk edelim, AK Parti ve MHP baş başa kalsın" dedi ve muhalefete erken seçim çağrısında bulundu

Meclis'te Can Atalay özel gündemiyle yapılan oturumda AK Partili Alpay Özalan’ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a yumrukla saldırmıştı. Ahmet Şık, o gün Meclis'te neler yaşadığını anlattı ve kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Ahmet Şık, Halk Tv yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

Meclis'te muhalefetin azınlığına değinerek, " İktidarın yasalaştırmak istediği düzenlemeyi engelleyecek sayısal çoğunluğumuz yok. İstedikleri her şey geçiyor. Mecliste fiili saldırı oluyor, onu engelleyemiyoruz. Saldırgana hak ettiği cezayı verdiremiyoruz. Hep birlikte meclisi terk edelim. AK Parti, MHP baş başa kalsın" dedi.

‘HAYIR, CAN DEĞİL, SİZSİNİZ TERÖRİST’ DİYORUM

Şık, AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş'in kendisi hakkında provokasyon yaptığını iddia etmesi üzerine, "Ben gazetecilik yaparken de hizaya gelerek gazetecilik yapmadım, siyasette de hizaya gelerek siyaset yapmayacağım. Ne muamele görüyorsam aynı şekilde mukabele etmek benim görevim. Onların bize söylediğini, kendilerine söylediğimde hakaret mi etmiş oluyorum? Can Atalay için terörist dediniz mi? Dediniz. Ben de “Hayır, Can değil, sizsiniz terörist” diyorum. Tuğrul Bey de bunları değerlendirsin" şeklinde konuştu.

"HEP BİRLİKTE MECLİS'İ TERK EDELİM"

Ahmet Şık muhalefetin Meclis'teki sayı yetersizliğine atıfta bulunarak, erken seçim çağrısı yaptı. Şık, "İktidarın yasalaştırmak istediği düzenlemeyi engelleyecek sayısal çoğunluğumuz yok. İstedikleri her şey geçiyor. Mecliste fiili saldırı oluyor, onu engelleyemiyoruz. Saldırgana hak ettiği cezayı verdiremiyoruz.
Hep birlikte meclisi terk edelim. AK Parti, MHP baş başa kalsın. Meclisi sokağa taşımaktan bahsediyorum. Böyle bir ortamda yönetebilirler mi? Evet, utanmaları yok. Devam edebilirler. Ama meşruiyet sorunu yaratır. Biz parlamentercilik oynamayalım artık. CHP'sinden İyi Partisi'ne tüm muhalefet meclisi terk etmeli" ifadesini kullandı.

Şık sözlerinin devamında, "Kürsü hakkını kullanan vekile saldıranlara sahip çıkan bir cumhurbaşkanı var. Neyi tartışıyoruz? Türkiye’nin ihtiyacı, bir an önce seçime gitmek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN