Ağrı kesici alırken 2 kez düşünün! Kadının başına bakın ne geldi?

Ağrı kesici alırken 2 kez düşünün! Kadının başına bakın ne geldi?

Irak’ta yaşayan 45 yaşındaki bir kadın, grip belirtileri üzerine aldığı ibuprofen sonrası nadir görülen Stevens-Johnson Sendromu teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Ağrı kesici kullanırken iyi düşünün

Kadın, aldığı ağrı kesicinin ardından dudaklarında sarı kabuklar ve yüzünde ciddi şişlikler fark etti. Thi Qar’daki Al Nasiriyah Eğitim Hastanesi’nde tedavi altına alınan kadın, yoğun bakım ünitesinde sıvı beslenme ve antibiyotik tedavisi gördü.

img-5249.jpeg

Doktorlar, kadının daha önce ibuprofen reaksiyonu yaşamadığını ve altta yatan bir hastalığının olmadığını belirtti. Hastanın derisinden alınan örnekler, cildin dış tabakasının vücuttan ayrıldığını gösterdi. Kadın, tedavi süresince yoğun bakımda kalarak, vücudundaki pullu doku ve şişliklerin azalmasını bekledi.

img-5248.jpeg

Doktorlar, ibuprofen gibi yaygın kullanılan ilaçların potansiyel tehlikelerine dikkat çekerek, hiçbir ilacın “tamamen risksiz” olmadığını vurguladılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN