Afrika'da yaşayan tehlikeli tür Türkiye görüldü! Dünyanın en zehirlisi o ilimize yuva yapmış

Afrika'da yaşayan tehlikeli tür Türkiye görüldü! Dünyanın en zehirlisi o ilimize yuva yapmış

Afrika'da yaşayan tehlikeli tür, şimdi de Türkiye'de görüldü! Dünyanın en zehirlisi, o ilimize yuva yaptı! Üstelik o zehirli tür çoğalıyor...

Aksaray’da, dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinen loplu örümcek (Argiope lobata) keşfedildi. Türkiye'de genellikle Akdeniz Bölgesi'nde görülen bu tehlikeli tür, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Gümüşhane, Ankara, Kahramanmaraş, Balıkesir ve Elazığ’da da gözlemlenmişti.

TEHLİKELİ TÜR ŞEHİR MERKEZİNDE ORTAYA ÇIKTI

orumcek-1.webp

Aksaray-Adana kara yolu üzerinde bir bahçede rastlanan örümcek, ördüğü ağ, büyük boyutu ve farklı görünümüyle dikkat çekti. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da bulunan loplu örümceğin şehir merkezinde ortaya çıkması, vatandaşlar arasında endişe yarattı. Ayrıca, örümceğin yavrularına yuva yapma şekli ve leylandi çam ağacının dallarını sarkıtacak şekilde ağ örmesi tedirginlik oluşturdu. Çekim sırasında, örümceğin ağda bir böcek yakalayıp avını paketlemesi kameraya yansıdı.

Örümceği gören Kerem İz (32), "Arkadaşlarla bankta oturuyorduk ve ağaçlar arasında büyük bir ağ dikkatimizi çekti. Yakından baktık ve oldukça farklı bir örümcek gördük; böyle bir türü hayatımızda hiç görmemiştik. Kocaman bir örümcekti. İnternetten araştırdık ve bu türün Türkiye'de pek yaygın olmadığını, genellikle Afrika'da yaşadığını öğrendik. Aynı zamanda epey zehirli bir örümcek olduğunu da öğrendik. Bu yaşıma geldim, hiç böyle bir örümcek görmemiştim. Şaşırdık ve tedirgin olduk" şeklinde konuştu.

"BURADA ÇOĞALIYOR"

orumcek-2.jpeg

Kerem İz, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı zamanda epey zehirli bir örümcek olduğunu da öğrendik. Bu yaşıma geldim, hiç böyle bir örümcek görmemiştim. Şaşırdık ve tedirgin olduk. Ayrıca, örümceğin birkaç yavrusu da vardı ve bunlar ağlarını birer metre mesafeyle örmüşlerdi. Özellikle örümceğin büyüklüğü bizi etkiledi. Zehirli olduğunu öğrenince daha da endişelendik. Burada çoğalıyor ve çeşitli yerlere yavrular yapmış. Gözlemlediğimiz yavrulardan bazıları büyük, bazıları küçük; bunlar da bizi tedirgin etti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN