AFAD'dan 3 şehirdeki vatandaşlara 'dikkat' SMS'i

AFAD'dan 3 şehirdeki vatandaşlara 'dikkat' SMS'i

AFAD’ın uyarısına göre, yurt genelinde dün başlayan yağışlar devam ediyor ve etkisini artırması bekleniyor. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu için turuncu yağış uyarısı yapıldı, valiliklere uyarılar gönderildi ve vatandaşlar SMS ile bilgilendirildi. Bölgeye çevre illerden destek ekipler sevk edildi.

Türkiye'nin Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağışlar, birçok şehirde sel ve taşkın riskini artırdı. AFAD tarafından yapılan son uyarılara göre, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerinde yağışların şiddeti artacak ve bu bölgelerdeki vatandaşlar, olası afetlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

ALARM SMS'İ YOLLANDI

Valiliklere gönderilen mesaj formunda, afet risklerine karşı alınması gereken önlemler detaylandırıldı. Vatandaşlardan, dere yataklarından uzak durmaları, acil durumlarda yetkililerin talimatlarına uymaları ve güvenli bölgelerde kalmaları istendi. Özellikle bu üç ilde yaşayan halkın, yağışların daha da yoğunlaşması beklenen saatlerde, tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

AFAD, gelen ihbarlar ve olası afetlere müdahale etmek için geniş bir ekibi hazır durumda tutuyor. Açıklamaya göre, afet yönetimi için bölgede 2120 personel görevlendirildi. Ayrıca, 645 araç ve 435 iş makinesi, olası su baskınları ve sel olaylarına hızlı müdahale için hazır bulunduruluyor. Aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere motopomp, arazöz ve gerekli diğer ekipmanlar sevk edildi. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu başta olmak üzere Düzce ve Bolu illerine de ek araç ve personel desteği sağlandı.

Dün yapılan uyarılarda, Türkiye genelinde 17 şehir için "sarı kodlu" uyarı verilmişti. Bu uyarılar, özellikle kuzey bölgelerinde sağanak yağışların etkisini artıracağına işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN