Adına şarkılar yazdırmış, şifası dilden dile dolanmış! Emeksiz kazanç kapısı: Doğada kendiliğinden yetişiyor

Adına şarkılar yazdırmış, şifası dilden dile dolanmış! Emeksiz kazanç kapısı: Doğada kendiliğinden yetişiyor

Doğada tamamen kendiliğinden yetişiyor şifası yıllardır dilden dile dolaşıyor. Adına şarkılar bile yazdıran bu lezzet vücudu baştan sona yeniliyor her derde deva oluyor. Emek harcamadan para kazanmanın yolu da bu meyveden geçiyor.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yetişen kızılcıklar vatandaşların yüzünü güldürüyor. Kendi kendine yetişen bu meyve sağlık açısından pek çok farklı fayda sağlarken toplayan vatandaşların geçim kaynağı oluyor. İçerisinde bulunan zengin besin maddeleri ve yüksek antioksidan ile birlikte uzmanlar tarafından da sıklıkla öneriliyor. Kızılcık yöre halkı için hem şifa kaynağı hem de geçim kaynağı olurken toplanan ürünler iç pazarda alıcılarla buluşturuluyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT TOPLANIYOR TEZGAHTA SATIŞA ÇIKARILIYOR

Üzümlü ilçesine bağlı köylerde kızılcık hasadı başladı. Çoğunlukla meyve olarak satılan kızılcıklar marmelat, şurup ve çay olarak da hazırlandıktan sonra tüketicilerle bir araya getiriliyor. Kızılcık içerisinde yer alan antosiyaninler, proantosiyanidinler ve kersetin gibi güçlü antioksidanlar sağlık açısından son derece yararlıdır.

Erzincan'da yetişen kiraz dış ülkelere ve çevre illere satılıyor

İstenilen şekilde tüketilebilecek olan kızılcıklar kalp sağlığını desteklerken antioksidan içeriği ile birlikte kalp hastalıklarına yakalanma riskini de minimum düzeye indiriyor. Vücuttaki iltihap oranını düşürme konusunda etkili olan kızılcık kronik hastalıklar ve bilişsel gerileme gibi durumların azalmasına da destek oluyor.

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan Kızılcık mide ve bağırsak rahatsızlıklarını engellerken damarlardaki esnekliği artırıp kötü kolesterolün düşürülmesinde etki sağlamaktadır. Ancak kızılcığın doğru miktarı ve düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Fazla tüketimden kaçınmak gerektiği gibi tüketmeden önce mutlaka uzman görüşü almak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN