Adına ‘Manda Yüreği’ deniyor, ata tohumdan üretiliyor! Tanesi 1 kilodan fazla geliyor: Günde 40 kasa sevk ediliyor

Adına ‘Manda Yüreği’ deniyor, ata tohumdan üretiliyor! Tanesi 1 kilodan fazla geliyor: Günde 40 kasa sevk ediliyor

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde üretilen bu ürünün adına ‘Manda Yüreği’ deniyor, ata tohumdan üretiliyor. Tanesi 1 kilodan fazla gelen ürün, ince kabuğu ve çekirdeksiz yapısıyla dikkat çekerken, günde 30-40 kasa sevk ediliyor…

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, ata tohumundan yetiştirilen manda yüreği cinsi domatesin hasadına başlandı. Bölgenin organik tarımda önemli bir yere sahip olan bu domatesler, hem yerel halk hem de dış pazarlarda büyük ilgi görüyor.

MANDA YÜREĞİ DOMATESİNİN HASADI BAŞLADI

Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, manda yüreği domatesleri yetiştiren tarlaları ziyaret ederek, çiftçilerden hasat hakkında bilgi aldı. Çiftçi Salise Fidan (50), sonbahar mevsiminde aldıkları domates tohumu ile organik domates üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yılki verimin oldukça iyi olduğunu vurgulayan Başkan Sevinç, bu özel domateslerin özelliklerini şu şekilde açıkladı:

"Ata tohumundan üretim yapıyoruz. İnce kabuklu, içinde çekirdeği bulunmayan ve tadı ile aroması çok lezzetli olan bu domateslerimiz kalp şeklinde yetişiyor. İsmini bu kalp şeklindeki yapısından alıyor. Bir tanesi 1 kilonun üzerinde gelebiliyor. Gübre kullanılmadığından, tamamen organik üretim yapıyoruz."

sivas-akincilarda-manda-yuregi-domatesi-hasadi-1.jpg

PATENT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başkan Sevinç, manda yüreği domatesi için patent çalışmalarının başladığını ve bu ürünün coğrafi üretimli bir ürün olarak Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Sevinç, ayrıca şunları kaydetti:

sivas-akincilarda-manda-yuregi-domatesi-hasadi-2.jpg

"Zamanı geldiğinde, bu ürünlerin organik tüp fidelerini yaparak ilçemiz çiftçilerine katkıda bulunacağız. Şu anda sadece ilçemizin ve gurbetçilerimizin ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Ayrıca komşu ilçemiz Suşehri'ne ve ilimize de ürün gönderiyoruz. İstanbul'a da otobüslerle gönderim yapıyoruz. Her gün 30 ile 40 kasa manda yüreği domatesi İstanbul'a sevk ediliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN