Adanalılar serinlemek için yeni yöntem buldu! Dağın tepesinden getiriyorlar: Kimsenin aklına böylesi gelmez

Sıcaktan kavuran Adanalılar serinlemek için yeni yöntem buldu! Adana’da sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Dağın tepesinden getiriyorlar, duyan şaşkına dönüyor. Kimsenin aklına böylesi gelmez...

Adana'da yaz aylarında etkisini artıran bunaltıcı sıcaklar, vatandaşları serinlemek için çeşitli yöntemler bulmaya itiyor. Nem oranının %50’nin üzerinde seyrettiği ve hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Bu durum, serinleme ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Adanalılar, Toros Dağları’ndan getirilen kar ile bu ihtiyacı karşılıyor.

TOROS DAĞLARI'NDAN GELEN SERİNLİK

Adana’da sıcakta vatandaşlar karla serinliyor

Babası ile birlikte karcılık yapan Abdullah Polat, yaz aylarında Toroslar’ın yüksek kesimlerine yağan karı kamyonla kent merkezine taşıyarak satıyor. Adana'da kar poşeti 40-50 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Abdullah Polat, 15 yıldır babası ile bu işi yaptıklarını belirterek, "Şehir dışından gelenler özellikle merak ediyorlar. Satışlarımız iyi şükürler olsun. 15 yıla yakın süredir babam bu işi yapıyor. Şu an kendisi olmadığı için ben bakıyorum. Genellikle yaz aylarında oluyor, 1-2 ay sürüyor satışlarımız. Bu dönemlerde dağlara kar da az yağdığı için obruklardan çıkarıyoruz. İnsanları serinletmek amaçlı kalıp şeklinde satıyoruz. Bir poşetimiz ortalama 40-50 TL’lik alıyor. İnsanlar ne kadarlık isterse o kadar veriyoruz. Görünce şaşırıyorlar, karın burada nasıl erimediğini ve nasıl muhafaza ettiğimizi soruyorlar. Adana sıcağına çözümü dağlardan kar indirerek bulduk müşterilerimizi serinletmek amaçlı. Güzel bir iş, severek yapıyoruz. Babadan oğula doğru gidiyor neredeyse" dedi. Adana sıcağında serinlemek için karı olmazsa olmaz olarak nitelendiren müşterilerden Murat Abak, "Biz bunu yemeden rahatlayamıyoruz. Adana’mızın vazgeçilmez bir ürünü, adeta balı diyebilirim. 20 TL’ye aldım. 4-5 kişi şeker şerbeti ya da pekmezle tüketiriz. Yazın burada karsız hayat yok" dedi.

ADANALILAR KAR İLE SERİNLİYOR

Adana’da sıcakta vatandaşlar karla serinliyor

Bir diğer müşteri Ercan Temel ise, "Kar biraz da olsa serinletiyor. Aynı zamanda sıcakta karı da hızlı yememek gerekiyor. Hızlı yediğimizde tansiyonumuz düşüyor, adeta beynimiz donuyor. Yavaş yavaş yenirse tadı o şekilde çıkar. Yemeğin üzerine iyi gidiyor. Park benim dinlenme yerim. Buraya her geldiğimde kardeşimizden kar alıyoruz. Sıcakta iyi geliyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN