Adana'da PKK'dan aldığı talimatla orman yangını çıkarmıştı: O terörist bu kez koğuşu ateşe verdi!

Adana'da PKK'dan aldığı talimatla orman yangını çıkarmıştı: O terörist bu kez  koğuşu ateşe verdi!

Adana'da peş peşe çıkan orman yangınlarını PKK'dan aldığı talimat doğrultusunda kasten çıkardığı tespit edilen ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan A.İ.E.K., bu kez cezaevinde bulunduğu koğuşun yastık ve battaniyesini ateşe verdi. Terörist, "Kamu malına zarar verme" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2022'de, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan A.İ.E.K. hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

Bu kez kaldığı cezaevindeki battaniye ve yastığı ateşe veren A.İ.E.K., "Kamu malına zarar verme" suçundan, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle önümüzdeki günlerde yargılanacak.

İDDİANAMEDEN

Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın kamu malına zarar verdiği anlatılarak, "A.İ.E.K, ceza infaz kurumunda kaldığı koğuşta, kurum tarafından kendisine verilmiş olan yastık ve battaniyeyi yaktığı, bu eylem sebebiyle kurum zararına neden olduğu tespit edilmiş, bu suretle sanığın üzerine atılı 'kamu malına zarar verme' suçundan cezalandırılması talep olunur." denildi.

NE OLMUŞTU?

A.İ.E.K., 24, 29 ve 30 Eylül ile 3 ve 4 Ekim 2021 tarihlerinde Adana'nın Çukurova ilçesinde art arda çıkan orman yangınları üzerine yakalanmıştı. Polis ekipleri, zanlıyı motosikletiyle kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalamış ve üzerinde benzin ile kibrit bulmuştu. Cep telefonunda örgüt bağlantılarına dair deliller bulunan A.İ.E.K., 7 Ekim 2021'de tutuklanmıştı.

a-i-e-k.jpg

Sanık hakkında Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, A.İ.E.K.'nin yakalandığı sırada cep telefonunda kırsaldaki örgüt elemanlarıyla bağlantı kurmak için Irak'ın kuzeyinde kullanılan "Korek" telefon hattının bulunduğu, Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptıktan bir gün sonra PKK'dan aldığı talimat sonucu yangını kasten çıkardığı, eylemlerinin karşılığında örgütten para aldığı yer almıştı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2022'de A.İ.E.K.'yi "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 100 bin lira adli para cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sanığa verilen mahkumiyet hükmünü onayarak kesinleştirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN