Adana'da "iş kazası" davası! Site sakinlerine 12 milyon TL'lik sürpriz!

Adana'da "iş kazası" davası! Site sakinlerine 12 milyon TL'lik sürpriz!

Adana'da yaşanan bir olayda, bir site sakini tarafından yaralanan eski bir apartman görevlisinin "iş kazası" nedeniyle site sakinlerinden 12 milyon TL'lik tazminat almasına karar verilmesi büyük yankı uyandırdı. Olayın "iş kazası" olmadığını söyleyen site sakinleri isyanda...

Olay, 2019 yılında Adavista Sitesi'nde meydana geldi. Site sakini Caner Ş., apartman görevlisi Rıdvan U.'yu silahla yaralamıştı. Adana 13. İş Mahkemesi, yaşanan olayın iş kazası olduğuna hükmederek, 210 daireli site maliklerinin Rıdvan U.'ya 7 milyon 140 bin lira maddi ve 200 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

MAHKEME: SİTEDEKİLER TAM KUSURLU

Mahkeme, olayın "iş kazası" olduğuna karar verirken, site sakinleri olayı kişisel bir husumet olarak değerlendirdi. Mahkeme, site maliklerinin olayda "tam kusurlu" olduğuna hükmetti. Sitedekiler olayda herhangi bir kusurlarının olmadığını savundu. Mahkeme tarafından belirlenen 12 milyon TL'lik tazminat miktarı, site sakinlerini maddi olarak zor durumda bıraktı.

SGK: DAVACI YÜZDE 10 KUSURLU

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hazırladığı raporda, olayın iş kazası olduğu ve davacının yüzde 10 kusurlu olduğu belirtildi. Site sakinlerinin bu karara tepkileri oldukça büyük. Site sakinleri, olayla ilgili hiçbir bilgileri olmadığını ve böyle büyük bir borçla karşı karşıya kalmalarının haksızlık olduğunu belirtti. Rapora Rıdvan U'nun "bakıma muhtaç olduğu" tespitine yönelik rapor da eklendi.

vcvcvcv.jpg

'HANE BAŞINA 60'AR BİN LİRA DÜŞÜYOR'

Kararın ardından site sakinleri büyük bir şaşkınlık yaşadı ve karara itiraz etti. Site sakinleri, olayda kendi kusurlarının olmadığını ve haksız yere böyle büyük bir borçla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Site sakinlerinden Ayhan Türker, "Bizim hiç haberimiz olmadan 12 milyon lira icra gelmiş. Hane başına 60'ar bin lira düşüyor. Daha da devamı var diyorlar. Hepimiz mağdur durumdayız." diye konuştu.

'İŞ KAZASI DEĞİL'

Site sakinlerinden Gizem Karademir de eski kapıcılarının çünkü cam silerken, çöp atarken veya eli kesilip kendileriyle alakalı mağduriyet yaşamadığını ifade ederek olayın 1iş kazası' olmadığını ifade etti. Site sakinlerinin istinafa taşıdığı dava dosyasının incelemesi sürüyor.

Bu olay, iş kazası kavramının sınırları ve işveren sorumluluğu gibi hukuki konularda önemli tartışmalara yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN