Adana bu sabah çok şiddetli sallandı! Prof. Dr. Okan Tüysüz uyardı: Devam edecek

Adana bu sabah çok şiddetli sallandı! Prof. Dr. Okan Tüysüz uyardı: Devam edecek

Güne peş peşe meydana gelen depremlerle uyanan Adanalılar diken üstünde duruyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Adana'da meydana gelen depremler için uyarılarını peş peşe sıralarken herkesi korkutan o sözleri söyledi. Kimse bitti sanmasın “Devam edecek”...

Deprem ülkesi Türkiye'de sallantıların ardı arkası kesilmiyor. Her gün farklı bir noktada deprem meydana gelirken Adana güne peş peşe meydana gelen depremlerle başladı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremler hakkında ilk açıklamalarda bulundu. Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. Saat 05.33'te 4.5 ve saat 0534'de 4 büyüklüğünde depremler meydana gelirken saat 05.58'de 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Adanalıları korkutan depremler hakkındaki ilk değerlendirme ise Prof. Dr. Okan Tüysüz’den geldi.

UZMAN İNSAN AÇIKLADI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Adana'da meydana gelen depremleri değerlendirdi. Tüysüz, "Deprem büyüklüğü 4,5 veya 4.6, en büyük şiddet 5,7 odak derinliği 10 km şu ana kadar hasar rapor edilmedi. Endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim" sözlerini dile getirdi.

Son dakika! Adana'da sabah saatlerinde peş peşe şiddetli deprem! AFAD ilk verileri açıkladı | TGRT Haber

Haber Global'den Şifa Kaymak'a yaptığı açıklamalarda Saimbeyli fayını işaret eden Tüysüz, bu tür depremlerin bölgede yakın zamanda yaşanabileceğini belirterek 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından sıkışan enerjinin boşaldığını vurguladı.

6 ŞUBAT'IN ETKİLERİ

6 Şubat 2023 tarihli meydana gelen 2 büyük depremin ardından bölgede biriken stresin zaman içerisinde dışarı çıkacağını belirten uzman isimler bu depremlerin bunların artçıları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tüysüz, "6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede biriken stresin boşalması gerekiyordu ve bu depremlerle birlikte boşaldı. Bu depremleri, 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz" dedi.

Adana depremi sonrası Prof. Tüysüz'den korkutan açıklama! - Ortadoğu Gazetesi - Güncel haberler ve analizler

Tüysüz, bu tarz depremlerin orta büyüklükte olduğunu ifade ederek bu şiddetin üstünde bir deprem beklemediğini vurguladı. Bölgede hareketlilik yaşanabileceğine dikkat çeken uzman isim 1 sene boyunca sallantıların devam edebileceğini aktardı. Deprem sonrasında herhangi bir hasar rapor edilmediğine dikkat çeken uzman isim endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Deprem büyüklüğü 4.5 veya 4.6, en büyük şiddet 5.7 ve odak derinliği 10 km olan depremler yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmedi"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN