Abdullah Öcalan ile görüşme için yeni başvuru

Abdullah Öcalan ile görüşme için yeni başvuru

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve vasisi Mazlum Dinç, yeni bir görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvurdu. Bu başvuru, geçtiğimiz günlerde Öcalan ile görüşen DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın ziyaretinin hemen ardından geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleri ile tokalaşmasının ardından geçtiğimiz günlerde ise Öcalan'a çağrı yaparak "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" demesi üzerine yeni gelişmeler yaşanıyor.

MA'da yer alan habere göre, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutuklularla görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile vasisi Mazlum Dinç; Ömer Hayri Konar'ın kardeşi Emine Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ile Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin görüşme talebiyle savcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuru yaptı.

4 YIL ARADAN SONRA İLK GÖRÜŞME

Öte yandan Abdullah Öcalan’ın ailesi ile yüz yüze son görüşme 3 Mart 2020, telefonla son görüşme ise 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleşmişti.

Siyasette son zamanlarda yaşanan yeni 'çözüm süreci' tartışmalarının ardından, 4 yıl sonra DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan 23 Ekim 2024 tarihinde yüz yüze görüştü. Görüşmede Abdullah Öcalan, "tecridin hala devam ettiğini" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN