Abdi İpekçi cinayetinin kilit ismi hayatını kaybetti

Abdi İpekçi cinayetinin kilit ismi hayatını kaybetti

Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1 Şubat 1979'da suikaste uğramasının ardından cinayetin kilit isimlerinden biri olarak bilinen Yalçın Özbey, 69 yaşında İstanbul Arnavutköy'de hayatını kaybetti.

Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1 Şubat 1979'da Nişantaşı'nda otomobili içinde suikaste uğramasının ardından hayatını kaybetmişti. Cinayetin kilit isimlerinden biri olarak bilinen ve bir süredir kanser tedavisi gören 69 yaşındaki Yalçın Özbey, İstanbul Arnavutköy'de vefat etti.

Cinayetin ardından yakalanan Mehmet Ali Ağca, verdiği ifadesinde Abdi İpekçi'ye 5-6 el ateş ettiğini söyledi. Ancak olay yerinde ise 9 adet boş kovan bulunmuştu. Suikastte ikinci bir kişinin olduğu iddia edildi. Ağca tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe'deki "çok korunaklı" askeri cezaevinden kaçırıldı.

Daha sonra Papa'yı vuran Ağca'nın suç ortakları olarak Abdullah Çatlı, Oral Çelik ve Yalçın Özbey olduğu öne sürüldü. Ağca cezaevindeyken Abdi İpekçi’yi Yalçın Özbey’in öldürdüğünü söyledi.

1983 yılında Almanya’da işlettiği lokalde gözaltına alınan Yalçın Özbey'i sorgulamaya giden 2 MİT görevlisi, yıllar sonra mahkemede İpekçi cinayetine ilişkin soru sormadıklarını uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bilgi aldıklarını iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN