720 milyonluk rant ! Arnavutköy Belediyesi'nden Kanal İstanbul'a komşu arsa satışı

720 milyonluk rant ! Arnavutköy Belediyesi'nden Kanal İstanbul'a komşu arsa satışı

Arnavutköy Belediyesi, seçimlerin üzerinden daha üç ay geçmeden bir düzine arsayı satışa çıkardı. 12 arsa için toplam 720 milyon 260 bin 730 TL muhammen bedel belirleyen Belediye, satış ihalesini bayram tatilinin hemen ardından yapacak.

Son belediye seçimlerinde İstanbul’un birçok ilçe belediye yönetimini kaybeden AK Parti, “Kanal İstanbul” ve İstanbul Havalimanı ile son yıllarda rantı çok yükselen Arnavutköy’ü elinde tutmayı başarmıştı. Yüzölçümüne göre İstanbul’un dördüncü büyük ilçesi olan ve boş arazi bakımından oldukça zengin olan Arnavutköy dikkatleri üzerinde topluyor. Resmi Gazeteye ilan veren Arnavutköy Belediyesi 12 arsayı birden satışa çıkardı. Toplam yüzölçümü 38 bin 475 metrekare tutan 12 parsel için Belediye toplam, 720 milyon 260 bin 730 TL muhammen bedel belirledi. Bu rakam Arnavutköy Belediyesi’nin 2024 bütçesinin yaklaşık 4’ine denk geliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi, bayram tatilinin hemen ardından, 26 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

arn.jpg

“TÜRK ESCOBARI”NIN ÇİFTLİĞİNE KOMŞU ARSA

Arnavutköy Belediyesi’nin satış listesine koyduğu 12 parselden biri olan Durusu/Terkos’taki arsa için oldukça yüksek bir muhammen bedel belirlendi. İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık 2 kilometre batısında Terkos Gölü’nün yaklaşık bir kilometre doğusunda yer alan arsa 20 bin 508 metrekare büyüklüğünde. Kamuoyunda “Türk Escobar’ı” olarak da bilinen Ürfi Çetinkaya’ya ait olduğu iddia edilen “Çetinkaya Çiftliği”nin hemen karşısında yer alan 107 ada 7 parsel için Belediye, 369 milyon 156 bin 600 TL muhammen bedel belirledi.

arn1.jpg

Muhammen bedeline göre ikinci sırada ise Taşoluk Mahallesindeki arsa geliyor. 4171 ada 4 nolu parsel 5 bin 761 metrekare büyüklüğünde ve Belediye bu parselin satışı için 144 milyon 35 bin 750 TL muhammen bedel koydu.

Üçüncü sırada ise yine Durusu’da bulunan 155 ada 3 nolu parsel geliyor. 4 bin 675 metrekare büyüklüğündeki parselin satış ilanındaki muhammen bedeli 65 milyon 451 bin 680 TL.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’a büyük zararı dokunacağı gerekçesiyle karşı çıktığı, “Kanal İstanbul” güzergahında yer alan arsalar, muhammen bedellerin yüksekliği ile dikkat çekiyor.

basliksiz-7.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN