68 kişiye mezar olmuştu, Ebrar Sitesi davasında iki sanık için tahliye kararı: 'Ailem bu travmayı atlatamıyor'

68 kişiye mezar olmuştu, Ebrar Sitesi davasında iki sanık için tahliye kararı: 'Ailem bu travmayı atlatamıyor'

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi L Blok davasında, tutuklu iki sanık hakkında dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde yıkılan Ebrar Sitesi L Blok'un müteahhitler yönünden sürdürülen yargılamalarının duruşması Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanıklar; Ahmet Doğan ve Tevfik Tepebaşı ile başka dosyadan tutuklu bulunan Atilla Öz, SEGBİS bağlantısı ile tutuksuz sanık Lütfi Timurbanga ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Öte yandan tutuksuz sanıklar N.K. ve F.B.Ö ile firari sanık Mustafa Timurbanga duruşmaya katılmadı

Sanık Ahmet Doğan savunmasında özetle şöyle konuştu:

"Tutuklulukta geçirdiğim sürede, işlemediğim suçtan dolayı burada bulunmaktayım. 18 aydır eşimden ve çocuğumdan uzaktayım. Ailem bu travmayı atlatamıyor ve içeride kaldığım süre boyunca bu böyle devam edecek. Bazı şeyleri hatırladığım kadarıyla bu binalarla işim olmadı. Ben müteahhit değilim, müteahhitlik yapmadım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum."

Sanık Tevfik Tepebaşı savunmasında inşaatlarla bir ilgisinin olmadığını savundu. Tepebaşı, "beraatimi talep ediyorum" dedi. Sanık Atilla Öz, sanık Lütfi Timurbanga önceki savunmalarını tekrar etti ve tahliye talebinde bulundu.

2 SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, celse arasında dosyaya giren bilgi ve belgeleri dikkate alarak, tutuklu sanıklar Ahmet Doğan ve Tevfik Tepebaşı'nın yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verdi. Öte yandan heyet, diğer sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Ekim 2024'e erteledi.

Sanıklar Ahmet Doğan ve Tevfik Tepebaşı'nın diğer deprem davaları nedeniyle tutuklulukları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN