50 bini aşkın seçmen yarın sandığa gidiyor

50 bini aşkın seçmen yarın sandığa gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'taki yerel seçim sonrası gelen itirazların ardından üç ilçe ve dört beldede seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. 50 bini aşkın seçmen, yarın tekrar sandık başına gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yapılan itirazları değerlendirerek bazı ilçe, belde ve mahallelerde seçimlerin tekrar edilmesine karar vermişti.

Bu kapsamda, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde seçmenler, belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek.

Seçmenler, oylarını 08.00 ile 17.00 saatleri arasında kullanabilecek.

Seçimlerle ilgili yayın yasağı, yasalar gereği saat 21.00'e kadar sürecek. Ancak, YSK bu süreyi öne çekme yetkisine sahip.

Ayrıca, 212 mahallede de seçmenler mahalle muhtarlarını belirlemek için oy kullanacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN