5. sınıflar için karar: Artık böyle olacak

5. sınıflar için karar: Artık böyle olacak

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Uyum Haftası: Ortaokula Yeni Başlayan 5. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Eğitim Hazırlıkları

2 Eylül itibarıyla 2024-2025 eğitim-öğretim yılının uyum haftası başlamış olacak. Bu dönemde ortaokula yeni adım atan 5. sınıf öğrencileri için özel hazırlıklar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu öğrencilerin okula daha kolay uyum sağlamaları için çeşitli rehberlik çalışmaları planladı. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Önemli Açıklama

1 Eylül Pazar günü MEB tarafından yapılan açıklamada, ortaokula başlayacak öğrencilerin uyum eğitimlerine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı. Bakanlık, 5. sınıf öğrencileri için 9 Eylül haftasında okula uyum sürecine yönelik rehberlik çalışmaları yapılacağını duyurdu.

9 Eylül Haftasında Ailelere ve Öğrencilere Özel Programlar

Açıklamaya göre, 9 Eylül haftasında ortaokula yeni başlayacak öğrencilerin ailelerine yönelik “ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi” sunumu gerçekleştirilecek. Bu sunumdan önce ailelerle tanışma etkinlikleri düzenlenebilir ve okulun iç ve dış ortamı tanıtılacaktır. İkinci gün ise öğrencilere yönelik rehberlik uygulamaları devreye girecek. Bu etkinliklerin saatleri okul müdürlükleri tarafından belirlenip planlanacak.

Uyum Haftasında Rehberlik Çalışmaları

2-6 Eylül haftasında 5. sınıf öğrencilerine herhangi bir eğitim verilmeyecek. Ancak, tüm kademelerde okulların açılacağı 9 Eylül haftasında, 5. sınıf öğrencilerine yönelik okula uyum rehberlik çalışmaları yapılacak. Ortaokul idarelerinin bu doğrultuda hazırlık ve planlama yapması gerekmektedir.

Uyum Sürecine Yönelik Önlemler

İlkokuldan ortaokula geçiş yapan öğrencilerde zaman zaman uyum sorunları yaşanabilir. Bu süreci hızlandırmak ve kolaylaştırmak adına, 9 Eylül haftasında rehberlik çalışmaları devreye girecek. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerin yeni okullarına daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde alışmaları hedeflenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN