5 ilde yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi

5 ilde yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi

İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'daki yangınlar nedeniyle tedbir amaçlı olarak 3 bin 583 kişi güvenli alanlara tahliye edildi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınları nedeniyle, İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'da tedbir amaçlı olarak 3 bin 583 kişi tahliye edildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yangınlara havadan ve karadan müdahalenin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

90 HAVA ARACI, 4 BİN 717 PERSONEL VE BİN 218 ARAÇ

Açıklamada, yangınların kontrol altına alınması için 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve bin 218 aracın görev yaptığı kaydedildi. AFAD, vatandaşların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını ve tahliye edilen kişilerin güvenli bölgelere sevk edildiğini ifade etti. Yangınların etkili olduğu bölgelerde çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı.

AFAD, yangınla mücadelede koordinasyonun sağlandığını, ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde müdahale çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN