5 dakikada kekiniz hazır: Sadece 2 malzeme yeter

5 dakikada kekiniz hazır: Sadece 2 malzeme yeter

işte sadece iki malzeme ile hazırlayabileceğiniz basit ve lezzetli bir kek tarifi:

2 Malzemeli Kek Tarifi

Malzemeler:

• 4 adet yumurta
• 200 gram çikolata (bitter, sütlü veya beyaz çikolata, tercihinize göre)

Hazırlanışı:

1. Fırını Önceden Isıtın: Fırını 170 dereceye (340 Fahrenheit) ayarlayarak önceden ısıtın.
2. Çikolatayı Eritin: Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Benmari usulü için, çikolata parçalarını ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve bu kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Mikrodalga fırında eritmek için, çikolatayı mikrodalga fırına dayanıklı bir kaseye koyun ve 30 saniye aralıklarla karıştırarak eritin.
3. Yumurtaları Çırpın: Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Bir mikser veya çırpıcı kullanarak, yumurtaları hacmi iki katına çıkana ve açık sarı bir renk alana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.
4. Çikolatayı Ekleyin: Eritilmiş çikolatanın biraz soğumasını bekleyin ve ardından çırpılmış yumurtalara yavaşça ekleyin. Spatula veya çırpıcı kullanarak, çikolatayı yumurtalara nazikçe karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
5. Kek Kalıbına Dökün: Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Kalıbın tabanını hafifçe tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
6. Pişirin: Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kekin ortasına bir kürdan veya bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
7. Soğutun ve Servis Edin: Keki fırından çıkarın ve kalıpta 10-15 dakika soğumaya bırakın. Ardından keki kalıptan çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis edin.

Bu basit ve hızlı tarifle, sadece iki malzeme kullanarak lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN