4,5 deprem sonrası Osman Bektaş'tan kritik açıklama: Diri Fay haritasında olmayan bir fay üzerinde gelişti!

4,5 deprem sonrası Osman Bektaş'tan kritik açıklama: Diri Fay haritasında olmayan bir fay üzerinde gelişti!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Osman Bektaş'tan kritik açıklama geldi! Diri Fay haritasında olmayan bir fay üzerinde gelişti...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, bölgede paniğe yol açarken, Prof. Dr. Osman Bektaş'tan önemli bir açıklama geldi. Bektaş, depremin, Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan bir fay üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

DEPREMİN SEBEBİ STRES TRANSFERİ

Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, depremin, 2011 yılında meydana gelen M7,1 büyüklüğündeki Van depreminin artçı sarsıntılarının yoğunlaştığı fay zonunun güneybatısında geliştiğini ifade etti. Bektaş, bu depremin stres transferi sonucunda oluştuğunu vurguladı.

Deprem sonrası bölgede yapıların sağlamlık durumuna dikkat çeken Bektaş, bölgenin yapı stoğunun çok zayıf olduğuna ve bu durumun en büyük risk faktörü olduğuna işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN