4,1'le sallandık Prof. Dr. Bektaş uyardı: Daha büyüğü geliyor

4,1'le sallandık Prof. Dr. Bektaş uyardı: Daha büyüğü geliyor

Bingöl'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, kritik uyarılarda bulundu. Bu başlangıç büyüğü yolda. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Türkiye dört bir yandan sallanmaya devam ediyor. Her gün farklı bir noktada deprem meydana gelirken vatandaş da yüreği ağzında yaşıyor. Dün akşam Bingöl'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem ile birlikte uzmanlardan açıklamalarda peş peşe geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş, 4.1 şiddetindeki depremin fragman olduğunu belirterek daha yüksek şiddetteki depremlerin sinyalini verdi. İşte tüm detaylar…

“7 ÜZERİNDE BEKLİYORUZ”

Dün akşam Bingöl'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanları bölgeye dair yeni uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Özellikle "7'nin üzerinde bir deprem bekliyoruz" diyen uzmanların sürekli dikkat çektiği Yedisu Fayı için bu sabah önemli bir açıklama geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yedisu Fayı'nın Türkiye'nin en riskli fay hatlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

AFAD duyurdu! Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem - Haberler Milliyet

Prof. Dr. Bektaş, Kuzey ve Doğu Anadolu Fay Hatları'nın bölgeyi büyük bloklara böldüğünü ve bu bloklar arasında stres transferiyle deprem kümelerinin oluştuğunu belirtti. Bektaş, geçmişte bölgedeki büyük depremleri hatırlatarak, "1966 ve 1971 yıllarında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Varto ve Bingöl depremleri bu stres birikiminin sonucuydu," dedi. Benzer bir duruma dikkat çeken Bektaş, özellikle Bingöl Bloğu'nun kuzeyinde yer alan Yedisu Fayı'nın şu an için en riskli fay hattı olduğunu ifade etti.

BÖLGE YÜKSEK RİSK ALTINDA

Prof. Dr. Bektaş’ın yaptığı açıklama, Bingöl ve çevresindeki deprem riskine dair endişeleri artırdı. Uzmanlar, Yedisu Fayı’nın gelecekte büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu sürekli dile getirirken, dün geceki 4,1’lik sarsıntının bu potansiyelin habercisi olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunuyor.

Uzman isimden 4 şehre uyarı, Çorum'da var - Çorum Hakimiyet

Deprem bilimciler, bölgedeki vatandaşların deprem konusunda daha dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgularken, özellikle yapıların dayanıklılığına yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN