4 ilde 'Kuyu-17' operasyonu: 15 kişi gözaltında

4 ilde 'Kuyu-17' operasyonu: 15 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dana merkezli 4 ildeki düzenlenen "Kuyu-17" operasyonuyla elebaşılığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonda 15 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adana merkezli İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa'da 'Kuyu-17' operasyonları düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 15 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Şüphelilerin, Nitelikli yağma', 'Mala zarar verme', 'Kasten yaralama', 'Silahla tehdit' ve '6136 sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarını örgütlü olarak işledikleri, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır/taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj ile el koydukları malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendi.

Yerlikaya, operasyonlar sonucu çok sayıda av tüfeği, alacak verecek defteri, satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurtulmuş dilekçeler ele geçirildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN