31 Mart seçimlerini nokta atışı bilmişti! Son anketten çıkan sürpriz sonuç: Artık her şey değişti

31 Mart seçimlerini nokta atışı bilmişti! Son anketten çıkan sürpriz sonuç: Artık her şey değişti

31 Mart yerel seçimlerinde yaptığı tahminlerle nokta atışı gerçekleştiren Araştırma Şirketi son anketiyle herkesi şaşırttı. Türkiye'de neler olacak? Anket sonucu her şeyi gözler önüne serdi. Artık düzen değişiyor. İşte tüm detaylar…

Araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler doğrultusunda yeni gelişmelerde yakından takip ediliyor. 31 Mart yerel seçimlerinde yaptığı tahminlerle herkesin güvenilirliğini kazanan Panorama Araştırma Şirketi, son anketi ile dikkat çekti. Siyasette yaşanan gelişmeleri an ve an takip eden araştırma şirketi yaptığı araştırma ile yeni düzende oy oranlarını açıkladı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Panorama Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerini doğru tahmin ederek güvenilirliğini kanıtlamış olan önemli anket firmalarından biri. Şirketin Haziran 2024 anket sonuçları açıklandı ve sonuçlar, Türkiye'nin siyasi manzarasında önemli değişikliklere işaret ediyor. 7-14 Haziran tarihleri arasında 2160 denekle yapılan bu araştırma, siyasi partilerin şu anki oy oranlarını gözler önüne seriyor.

CHP ZİRVEDE

Anket sonuçlarına göre, bugün bir genel seçim yapılacak olsa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 35 oy oranıyla birinci parti konumunda. Bu durum, CHP'nin toplum nezdinde geniş bir destek bulduğunu ve politikalarının halk tarafından benimsendiğini gösteriyor.

Son Yerel Seçim Anket Sonuçları - Foto Galeri - Memurlar.Net

AK PARTİ İKİNCİ SIRADA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yüzde 32.1 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. AK Parti'nin oy oranındaki bu seviye, partinin hala önemli bir tabana sahip olduğunu ancak CHP ile arasındaki farkın dikkat çekici olduğunu ortaya koyuyor.

Anket firmalarının Cumhurbaşkanı Seçimi 28 Mayıs ikinci turu karnesi: En yakın tahmini kim yaptı? | Euronews

DİĞER PARTİLERİN DURUMU

Demokratik Emek Partisi (DEM) yüzde 9 oy oranıyla üçüncü sırada yer alırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 7.1 oy oranıyla dördüncü sırada bulunuyor. Yeniden Refah Partisi yüzde 6 ile beşinci, Zafer Partisi yüzde 3.6 ile altıncı, İyi Parti ise yüzde 2.7 ile yedinci sırada yer alıyor. İşçi Partisi'nin oy oranı yüzde 1.4 iken, diğer partilerin toplam oy oranı yüzde 3.2 olarak kaydedilmiş.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN