3 metrekarelik dükkanda yapıyor: Yunanistan, İtalya, Irak'a ihraç ediyor! 65 yıllık ustaya sipariş yağıyor

Daracık alandan bambaşka ülkelere açılıyor! 3 metrekarelik dükkanında ürettiği ürünlerine talep yağıyor. Yunanistan, İtalya, Irak'a ihraç ediyor! Yarım asırdan fazla sürdürdüğü işinde ustalığını konuşturuyor. 65 yıllık ustaya sipariş yağıyor...

Gaziantep’in tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda 71 yaşındaki Yaşar Ulukuş, 65 yıldır tutkuyla sürdürdüğü kemercilik mesleğini 3 metrekarelik dükkanında büyük bir ustalıkla icra ediyor. Küçük bir dükkanda büyük işlere imza atan Ulukuş, kemerlerini yalnızca Türkiye'de değil, aynı zamanda Yunanistan, İtalya, Irak ve İran gibi birçok ülkeye ihraç ederek mesleğini uluslararası boyuta taşıyor.

KEMER YAPIMININ 72 AŞAMASI

Henüz çocuk yaşlarda başladığı kemercilik mesleğini yarım asırdan fazla süredir sürdüren Ulukuş, işine olan bağlılığını ve sevgisini her bir kemere yansıtıyor. Tecrübesi ve işine duyduğu saygı, kemerlerinin kalitesinde kendini gösteriyor. Ulukuş, “Kemer 72 defa elden geçer. Deriler kesildikten sonra 72 elden geçer ve o şekilde bir araya gelir. Fabrikanın alt katından derileri üst kata çıkarırız. Tek tek makinada kesilir. Daha sonra vidalama işlemi yapıyoruz. Biz yurt dışına satış yapıyoruz. Bu ülkeler şu şekilde; Irak, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan buralara kemer gönderiyoruz. Kemer fiyatları derisine göre değişir. En kaliteli kemer sığır derisinden yapılır. Kalitesini yumuşaklığı ve dokusundan da anlayabilirsiniz. Kemeri eline alıp baktığında kalitesini anlayabilirsin” diyerek mesleğinin inceliklerini anlattı.

Meslekte 65 yılı geride bırakan, kemer tamirinde de uzmanlığını konuşturan Ulukuş “Kemerleri tamir etmemiz 5 dakikamızı alır. Çünkü biz eski ustayız. Yıllarıdır bu işi yaptığımız için bir kemeri tamir etmek bizim çok zamanımızı almaz. Elimiz alıştı artık. Kemer fiyatlarımız 100 TL ile 500 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN