29 ilde 400 işçi ayaklandı! 69 Sarar mağazasında grev kararı

29 ilde 400 işçi ayaklandı! 69 Sarar mağazasında grev kararı

Türkiye'nin ünlü hazır giyim markalarından Sarar Mağazacılık’ta, işçilerin taleplerine yanıt verilmemesi üzerine grev kararı alındı. Öz Büro İş Sendikası'na bağlı 400 işçi, 29 ildeki 69 Sarar mağazasında grev yapacak.

Sarar Büyük Mağazacılık ile Öz Büro İş Sendikası arasında 20 Mart 2024 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işverenin düşük ücret teklifleri nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Sendika, işçilerin mevcut ücretlerinin iyileştirilmesini talep etti ancak işveren, bu talepleri reddetti. Ücret zamlarının geri dönük olarak uygulanmayacağını ve ilk 6 ay için müzakere yapılmayacağını belirtti.

Grev kararının alınmasının ardından işçilere yönelik baskı ve tehditlerin arttığı, hatta işçilerin istifaya zorlandığı iddiaları ortaya çıktı. Öz Büro İş Sendikası, bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na şikayet etti. Sendika, grev kararının amacının işçilerin haklarını savunmak olduğunu ve Sarar yönetiminin bu süreçteki tavrının işçileri üzdüğünü ifade etti.

GREV YARIN BAŞLIYOR

Grev, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak. 29 ildeki 69 Sarar mağazasının önünde basın açıklamalarıyla başlayacak eylem, AVM’ler ve şehir bulvarlarındaki mağaza önlerinde yapılacak.

Öz Büro İş Sendikası, grev süresince greve katılan işçilerin maaşlarının sendikanın grev fonundan karşılanacağını duyurdu. Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, işçilere şu mesajı iletti:

“Toplu iş sözleşmesi imzalanamadığı için grev kararı aldık. İşverenin tavırları, çalışanları üzdü ve grevle haklarımızı savunacağız. Greve katılan işçilerin hakları sendikamız tarafından korunacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN