29 Ekim tatili ile 4 gün izin fırsatı! Milyonlarca çalışana 28 Ekim uyarısı

29 Ekim tatili ile 4 gün izin fırsatı! Milyonlarca çalışana 28 Ekim uyarısı

Tatil için izin kollayanlara müjde! 29 Ekim tatili ile 4 gün izin yapabileceksiniz. 28 Ekim resmi tatil mi? 28 Ekim tatil olacak mı? Milyonlarca çalışana 28 Ekim uyarısı...

Cumhuriyetimizin 101. yılına özel tatil fırsatı çalışanları bekliyor. 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün izin kullananlar, hafta sonu tatilini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirerek 4 günlük bir tatil yapabilecek.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere resmî olarak kutlanıyor. 29 Ekim Salı günü ülkemiz 101. yaşına girerken, çalışanlar için de uzun tatil fırsatları doğuyor. Özellikle 28 Ekim’de yarım gün izin kullananlar, hafta sonu tatilini Cumhuriyet Bayramı ile birleştirerek 4 gün tatil yapma fırsatı elde edebilecek.

What would happen without a Leap Day? | CTV News

OKULLAR VE KAMU DAİRELERİNDE TATİL DÜZENLEMESİ

Yasa gereği, 28 Ekim Pazartesi günü devlet daireleri ve okullar öğleden sonra tatil olacak. 29 Ekim ise tam gün tatil ilan edildiği için kamu çalışanları, öğrenciler ve banka çalışanları toplamda 1.5 gün izin yapacak. Ancak, pazartesi günü yarım gün izin kullananlar, hafta sonunu da ekleyerek 4 gün boyunca tatilin tadını çıkarabilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Vikipedi

CUMHURİYET BAYRAMI’NIN KÖKENİ

Cumhuriyet Bayramı, 1925 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından önerilen yasa teklifiyle Türkiye’nin millî bayramı olarak kabul edildi. 19 Nisan 1925'te TBMM tarafından onaylanan yasa ile 29 Ekim, her yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun kutlandığı resmî bayram olarak kutlanmaya başlandı. O günden bu yana ülke genelinde ve dış temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlanan bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en önemli günlerden biri olarak yerini aldı.

28 EKİM TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRİLEBİLİR?

Tatili uzatmak isteyenler için, 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün izin kullanarak 4 günlük bir tatil planı yapmak mümkün. Böylece hem hafta sonu hem de Cumhuriyet Bayramı tatilinde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilir ya da bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN