250 yıllık ağaçlarda yetişiyor meşhur Halhalı olarak biliniyor! Yorucu hasat başladı: Kilosu sadece 120 TL’ye satılıyor

250 yıllık ağaçlarda yetişiyor meşhur Halhalı olarak biliniyor! Yorucu hasat başladı: Kilosu sadece 120 TL’ye satılıyor

Bu ürün 250 yıllık ağaçlarda yetişiyor meşhur Halhalı olarak biliniyor. Yorucu olan hasat mesaisi başlarken ürünün, kilosu sadece 120 TL’ye satılıyor…

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, 45 bin dekarlık alanda 200-250 yıllık ağaçlarda yetiştirilen halhalı zeytinin hasadı başladı. Yüksek yağ oranı ve küçük meyve yapısıyla dikkat çeken bu zeytin, hem sofralık hem de yağlık olarak tercih ediliyor.

YÜKSEK REKOLTE BEKLENİYOR

Halhalı zeytininin hasadı, kasım ayına kadar devam edecek. Yüksek yağ içeriği ile bilinen zeytinlerin bu yılki rekoltesinin 20 bin ton civarında olması tahmin ediliyor. Dalından 120 liraya kadar alıcı bulan halhalı zeytini, yurt dışına da ihraç ediliyor.

hatayda-halhali-zeytin-hasadi.jpg

ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Zeytin hasadı yapan üreticilerden Mustafa Küçük, Yoğunoluk Mahallesi'nde sabah erken saatlerde başladıkları hasatta yüksek verim beklediklerini dile getirdi. Küçük, "Bizim zeytin ağaçlarımız yaklaşık 250 yıllık. Halhalı zeytini hem sofralık hem de yağ için tercih ediliyor. Şu anda kilosu 100 ile 120 lira arasında alıcı buluyor. Zahmetli bir iş olmasına rağmen verimden ve fiyattan memnunuz" dedi.

hatayda-halhali-zeytin-hasadi-1.jpg

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ

Halhalı zeytini, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Küçük çekirdeklere sahip olması ve etli yapısı ile dikkat çeken bu zeytin, bölgedeki üreticilere önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Samandağ'da devam eden bu hasat süreci, yerel ekonomiye de katkı sağlıyor.

Hatay'da zeytin hasadının başlaması, hem üreticilerin yüzünü güldürüyor hem de sofraların lezzetini artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN