25 yıllık işine alerjisi çıktı! Senelerdir geçmeyen ağrının nedeni buymuş: Öğrenince hayatının şokunu yaşadı

25 yıllık işine alerjisi çıktı! Senelerdir geçmeyen ağrının nedeni buymuş: Öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Ordu’da 25 yıldır aynı mesleği yapan bir vatandaş yıllar sonra mesleğine alerjisi olduğunu öğrendi. Geçirdiği hastalık sonucunda yapılan testlerle gerçek ortaya çıktı. Senelerdir geçmeyen ağrının nedeni buymuş...

1998 yılından bu yana aynı mesleği yapan Mevlüt Kuvan, geçirdiği bir hastalıkla yaptığı testlerin sonucunu alınca hayatının şokunu yaşadı. Meğer yıllardır yaptığı mesleğe alerjisi varmış...

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 25 yıldır çiçekçilik yapan Mevlüt Kuvan, yeşil yapraklı bitkilere alerjisi olduğunu öğrendi. Yıllardır severek yaptığı mesleğinin, aslında sağlığını bozduğunu fark eden Kuvan, yaşadığı bu durum karşısında büyük bir şok yaşadı.

ALERJİ TESTİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Kovid-19 salgını sırasında tedavi gören Kuvan, kısa bir süre önce domuz gribine yakalandı ve tedavisinin ardından özel bir hastanede sağlık sorunları nedeniyle test yaptırmaya karar verdi. Yapılan test sonucunda yeşil yapraklı bitkilere alerjisi olduğunu öğrenen Kuvan, bu sonuca inanmayarak ikinci bir test daha yaptırdı. Ancak ikinci test de aynı sonucu verince, yıllardır yaşadığı baş ağrısı ve uykusuzluğun mesleğinden kaynaklandığını anladı.

25 yıllık mesleğine alerjisi var

“MESLEKİ AÇIDAN YIKILDIM”

Alerji sonucunu öğrendiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Kuvan, “Aslında 25 yıldır çok sevdiğim mesleğime karşı alerjim olduğunu, sağlığımı bozduğunu yeni öğrendim. Dükkanda sürekli olarak sorunlar yaşadım ancak ben bunları hep çiçek konusundan zannediyordum, yeşil bitkilerden olacağı aklıma gelmemişti. Bana sürekli baş ağrısı ve uygu yapıyordu. Çiçeklerin içerisinde kısa sürede uykum geliyordu. Ben baş ağrısı ya da farklı bir sorun olduğunda ilaç kullanıyordum. Ancak çiçekten dolayı sıkıntı olduğunu hiç hissetmediğim için, koku ya da yorgunluktan diyordum” şeklinde konuştu.

MESLEĞİNİ DEĞİŞTİRME KARARI ALDI

1998 yılından beri çiçekçilik yapan Kuvan, sağlık sorunları nedeniyle mesleğini değiştirmek istediğini söyleyerek şöyle konuştu: “Sağlık daha önemli olduğu için, şu anda da genç yaştayız, o yüzden mesleğimi değiştirmek istiyorum. İster istemez psikolojim bozuldu, eve gittiğimde bile çiçekleri görmek istemiyorum. İş yerinde gündüzleri 7-8 saat dışarıda kalıyorum, içeriye giriş-çıkış yapıyorum. Böyle bir şey asla aklıma gelmezdi, bundan sonra yeni bir hayat beni bekliyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN