Depremden sağ çıkan Hataylılar çimento fabrikasından çıkan tozda boğuluyor: 21 metrekareye hapsolduk, zehir soluyoruz

Depremden sağ çıkan Hataylılar çimento fabrikasından çıkan tozda boğuluyor: 21 metrekareye hapsolduk, zehir soluyoruz

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1.5 yıl geçti ama depremden sağ kurtulanlar bu kez de zehir solumak zorunda kaldı.Hatay Antakya’daki Güzelburç ile Kızılay konteyner kentinin yanındaki çimento fabrikasından çevreye yayılan toz depremzedelerin yaşamını tehlikeye atıyor. KARAR'a konuşan depremzedeler 21 metrekarelik konteynerda hapsolduklarını belirterek "Nefes darlığı çekiyoruz yarınımızın garantisi yok. Bir kutuda 8 kişi kalan aileler var. 2 ay önce içme suyu dağıtılırdı şimdi o bile yok" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

11 ilde yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçti. Hatay'ın Antakya ilçesindeki Güzelburç ve Kızılay Konteyner kentlerinin hemen dibinde bulunan beton fabrikasından çıkan toz bulutları ise depremzedelerin yaşamını tehlikeye atıyor.

Depremden sağ çıkan Hataylılar çimento fabrikasından çıkan tozda boğuluyor. Zehir saçan fabrikaya tepki gösteren depremzedeler suya dahi erişemediklerini KARAR'a anlattı.

'NEFES DARLIĞI ÇEKİYORUZ, ÖLÜMDEN KORKMAZ OLDUK'

Güzelburç Konteyner Kenti’nde kalan depremzede F. A., çimento fabrikasının gürültüsü ve yaydığı tozdan en çok konteynerda kalan yaşlıların etkilendiğine dikkat çekti. Ailesini kaybeden ve iş yeri yıkılan F. A., "Nefes darlığı çekiyoruz, ölümden korkmaz olduk. Seçimden önce milletvekili gelirdi, aş, su, kıyafet dağıtılırdı. Şimdi herkes kendi yemeğini pişirmeye çalışıyor. 2 ay öncesine kadar içme suyu verilirdi onu da kestiler. Toz, gürültü içinde buna ne kadar yaşamak denilirse o kadar yaşıyoruz. Yaşlı insanlarımız ölümü bekliyor" ifadelerine yer verdi.

'FABRİKA KAZAN SAYISINI ARTIRDI' İDDİASI

NasBeton'a ait fabrikanın eskiden 2 kazanının olduğu ve depremden sonra bu kazan sayısının 8'e çıktığı öne sürüldü.

Adını vermek istemeyen bir başka bir depremzede ise “Adı üstüne çimento fabrikası, zehir saçıyor. Kazan sayısını da 8'e çıkarmışlar. Bu fabrikanın dibinde bizim ne işimiz var? Biz nasıl 'insan' gibi yaşayabiliriz burada. 3 çocuğum, bebeğim var. 21 metrekarelik alanda sıkıştık kaldık" dedi.

'ÇOCUKLAR KAMYONUN ALTINDA KALIRSA KİM HESABINI VERECEK?'

Seçimden sonra bir hayırseverin konteyner kentte çocuklar için ufak bir park yaptırdığını ancak tozdan dolayı çocuklarını dışarı çıkarmak istemediğini söyleyen aile de şöyle konuştu: "Bizim yarınımızın garantisi yok, 7-8 kişi kalan aileler var. Çoluk çocuk 21 metrekarelik alanda durmuyor. Kentte ufak bir park yaptırıldı. Tozdan dolayı onları da dışarı çıkarmak istemiyorum. Şantiye alanı burası, kamyonlar sürekli geçiyor. Eğer bir çocuk burada kamyonun altında kalırsa hesabını kim verecek?"

Depremzede aileler yaşadıkları yerin görüntüsünü paylaştı. İşte o fotoğraflar...

yeni-proje-1-001.jpg

yeni-proje-5.jpg

yeni-proje-6.jpg

yeni-proje-7.jpg

yeni-proje-14.jpg

yeni-proje-3-001.jpg

yeni-proje-4-001.jpg

yeni-proje-2-001.jpg

yeni-proje-8.jpg

yeni-proje-10.jpg

yeni-proje-11.jpg

Not: Depremzedelerin istekleri doğrultusunda isimleri kaldırıldı ve değiştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN